31. maj 2020
Man kan fortsat bruge et hotelværelse som kontor eller til genhusning, hvis man skal have sin egen bolig renoveret midt i coronakrisen, fortæller indehaver af Hotel Niels Juel, Keld Olsen. Foto: Henrik Førby Jensen
Man kan fortsat bruge et hotelværelse som kontor eller til genhusning, hvis man skal have sin egen bolig renoveret midt i coronakrisen, fortæller indehaver af Hotel Niels Juel, Keld Olsen. Foto: Henrik Førby Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genhusning holder Niels Juel i live

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Genhusning holder Niels Juel i live
Køge - 03. april 2020 kl. 17:29
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er stille på gangene hos Hotel Niels Juel i Køge. Gæstebogen er stort set tom, og coronakrisen slider på omsætningen. Alligevel bor der dog enkelte gæster på hotellet.

- Der er ingen møder, ingen arrangementer, det er forbudt at samles og restauranter er tvangslukket, så vi lejer værelser ud til for eksempel håndværkere og nogen, som bruger det som kontor og bare sidder og arbejder, siger Keld Olsen.

- Så får de morgenmad op på værelset og sidder der og spiser. Om aften kommer de og henter maden som take away i restauranten og får en bakke i køkkenet og går op på værelset, eller også kommer vi op med det.

En række hoteller rundt om på Sjællands har valgt helt at holde lukket, blandt andet Scandic i Ringsted og Roskilde, men Niels Juel har valgt at holde hotellet kørende så godt som muligt.

- Vi har sendt vores kok og tjenere hjem. Når restauranten er lukket, har vi ikke brug for dem. Nogle af funktionærerne er også sendt delvist hjem. Vores rengøring er udliciteret til et firma, men de bløder også kraftigt. Når vi ikke udlejer lokaler, mødelokaler, værelser og restaurant, er der ikke noget at gøre rent. De får betaling pr. rengjorte værelse. Det er ikke vores eget personale, men de lider tilsvarende. Det er hele fødekæder, der er ramt, siger Keld Olsen.

Hotellet beskæftiger cirka 20 medarbejdere, inklusiv rengøringspersonale. Dertil kommer flere løsarbejder, der svarer til fire-fem stillinger. Det er blandt andet tjenere, der arbejder efter behov, for eksempel i weekender.

Store tab lige nu
Selv om regeringen og folketinget har vedtaget hjælpepakker for det ramte hotel-erhverv, rammer corona-krisen alligevel Niels Juel ramt hårdt på pengepungen.

- Det betyder voldsomt meget, selv om der er hjælpepakker. Hvis jeg tager til min kone og jeg selv væk, har vi stadig meget store lønudgifter selv med tilskudsordninger. Der er mange omkostninger, som ikke bliver dækket af ordningerne. Der er meget store tab pr. måned. Det er en voldsom tid, siger Keld Olsen.

Corona-krisen til trods er der dog fortsat enkelte gæster i værelserne. Det er gæster, som lejer et værelse for at bruge det som kontor. Og så en ældre kvinde, som skal bo her i fire uger, mens hendes lejlighed bliver renoveret.

- Hun er ved at få ordnet lejligheden. Hendes badeværelse er revet ned, så hun kan ikke bo der, mens håndværkerne arbejder. Hendes familie arbejder på hospital, så de tør ikke have hende boende og hun tør heller ikke, hvis der kommer smitte, fortæller Keld Olsen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk