20. januar 2019
Retten i Roskilde fandt det ikke bevist, at der uberettiget var blevet fotograferet og delt et nøgenbillede af en 17-årig ung kvinde fra Køge. Billedet blev angiveligt taget i et solcenter. Foto: Katrine Wied
Retten i Roskilde fandt det ikke bevist, at der uberettiget var blevet fotograferet og delt et nøgenbillede af en 17-årig ung kvinde fra Køge. Billedet blev angiveligt taget i et solcenter. Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frikendt for at dele nøgenbillede af 17-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frikendt for at dele nøgenbillede af 17-årig
Køge - 23. januar 2018 kl. 13:45
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I sidste uge blev 1.000 hovedsageligt unge over hele landet sigtet for at have delt seksuelt krænkende videoer og billeder af en unge dreng og pige.

Da begge på tidspunktet for optagelsen var 15 år, er de omkring 1.000 unge nu sigtet for deling af børneporno.

Knap så hård var tiltalen imod to unge kvinder fra henholdsvis Køge og Solrød i en nylig retssag, men sagen trækker stadig tråde til den stigende tendens, hvor unge sigtes for at dele seksuelle billeder af andre unge.

Retssagen mod de to unge kvinder fandt sted den 9. januar, hvor kvinderne på 18 og 17 år var tiltalt for at fotografere og videregive et seksuelt krænkende billede af en anden 17-årig ung kvinde fra Køge. Det fremgår af udskriftet fra domsbogen.

Begge de to titalte unge kvinder blev dog frikendt, da Retten i Roskilde ikke fandt det bevist, at der var blevet optaget og delt et nøgenbillede af den 17-årige.

Billede blev slettet
Episoden fandt sted i løbet af 2016, hvor den 18-årige kvinde fra Solrød angiveligt uberettiget havde fotograferet den 17-årige, mens hun befandt sig i et solcenter, hvor hun blev spraytannet.

Den 17-årige kvinde forklarede i retten, at hun i foråret 2017 så nøgenbilledet på den 18-åriges telefon, hvor man angiveligt kunne se hendes nøgne figur og bagdel iført g-streng, mens man også kunne se den 17-åriges ansigt.

Det var dette billede, som ifølge anklagen skulle være sendt til den anden tiltalte kvinde og efterfølgende vist til en fjerde pige/kvinde.

Personerne i sagen har dog forklaret, at det pågældende billede blev slettet efter visningen, og derfor havde anklagemyndigheden ikke mulighed for at dokumentere billedet under retssagen. I stedet blev et andet billede dokumenteret, men da dette ikke var en del af den rejste tiltale, valgte retten at se bort fra billedet i domsafsigelsen.

Den 17-årige køgenser, der angiveligt fik delt sit nøgenbillede, havde krævet 5.000 kroner fra hver af de to tiltalte i godtgørelse for tort. Dette blev dog afvist, da begge kvinder blev frikendt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk