14. august 2020
Tirsdag aften var der oplæg i den nye taghave, og det var slet ikke nødvendigt at tænke på vanding af planterne.
gallery icon

Se billedserie

Tirsdag aften var der oplæg i den nye taghave, og det var slet ikke nødvendigt at tænke på vanding af planterne.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fremtidens grøntsager bliver i jorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fremtidens grøntsager bliver i jorden
Køge - 13. september 2018 kl. 18:00
Af Torben Thorsø Foto: Kenn Thomsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køge: Katteost, Takkeklap, Sydskærm, Sankt Hans Urt og Stolt Henriks Gåsefod.

arrow Læs også: Byrum på taget: Grønne åndehuller i førstesals højde

Det er måske navne, som vi i fremtiden vil lære at kende, når vi køber ind hos grønthandleren - hvor vi også skal have en masse flerårig kål med hjem. Mange af vores afgrøder er nemlig hårde ved naturen og i fremtiden skal vi måske vænne os til at tænke i grønt, der kan plantes og høstes uden at endevende marken hvert år.

De flerårige planter var netop udgangspunktet for det første oplæg i de offentlige taghaver på toppen af parkeringshuset i Køge.

Her fortalte naturvejleder Marianne Mark om, hvordan vi i fremtiden er nødt til at tænke i mere bæredygtige baner i forhold til landbruget.

- Jeg forudser, at vi i fremtiden skal til at leve på en anden måde i hele verden, og her er de flerårige grøntsager en vigtig del af løsningen, fortalte hun tirsdag aften og fortsatte begejstret:

- Idéen er, at når først planterne er sat i jorden, så er der ikke meget arbejde henad vejen. Så kan man derimod høste flere gange om året, fremfor i dag, hvor bondemanden først skal pløje, så afgrøder, gøde, harve og høs- te - for så at gentage det hele året efter. Det er hårdt for naturen, hvorimod flerårige grøntsager kommer igen og er lidt ligesom Paradisets Have, hvor man bare går ud og høster.

Hun har som naturvejleder beskæftiget sig med det alternative landbrug i mange år og er blevet overbevist om, at vi står overfor en helt ny måde at tænke grøntsager på - hvis vi altså vil passe på vores jord i fremtiden.

Dagens oplæg bliver afsluttet ude ved at højbedene, hvor deltagerne introduceres til flere planter med navne som Sibirisk ærtetræ, Krybende hindbær og Spore baldrian. Men også mere velkendte planter som Skov jordbær og planten Hosta.

arrow Grøn top på p-huset
25. august 2018 kl. 12:00 Opdateret: kl. 17:37
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk