20. april 2019
Her viser Kasper Kreiberg et eksempel på et pindsvin, der er skåret ud i plade, hvorefter alle delene er blevet samlet. Foto: Torben Thorsø
gallery icon

Se billedserie

Her viser Kasper Kreiberg et eksempel på et pindsvin, der er skåret ud i plade, hvorefter alle delene er blevet samlet. Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fremtiden printes om natten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fremtiden printes om natten
Køge - 10. august 2018 kl. 17:00
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Maskinen farer frem og tilbage med en lille tråd i enden og inden længe kan man se omridset af den figur, der er ved at blive bygget op. 3D-printeren, som er i aktion, hører til de teknologiske muligheder, der blev præsenteret, da FabLab-bussen kom forbi Køge Bibliotek i forbindelse med bibliotekets runde fødselsdag.

Indenfor i bussen bød Kasper Kreiberg velkommen og viste mulighederne i blandt andet printeren, en computerstyret laserskærer og en ligeledes selvkørende fræser, der kan komme hele vejen rundt om et fastspændt objekt.

- Vores opgave med bussen er at præsentere de nye muligheder på vegne af biblioteket. Man kan læse meget på nettet eller i en bog, men her kan man røre ved tingene og prøve det af, forklarer han og fortsætter:

- Vi forklarer mulighederne i dag, rent lavpraktisk, og hvad der sandsynligvis vil ske i fremtiden.

Han fortæller, at de nye muligheder så småt er ved at brede sig, for flere og flere får en 3D-printer i hjemme, hvor man printe konkrete genstande ud og ikke bare tekst på et stykke papir.

- Printeren vil helt sikkert få betydning for den måde man laver produkter på i fremtiden, fortæller han og viser hvordan man for eksempel kan lave et simpelt armbånd, men også mere indviklede ting som figurer, en fløjte og legetøj.

- Der er dog stadig lang vej endnu før det for alvor bliver til hverdagsbrug, siger han og tilføjer, at mange ting stadig tager så lang tid at lave, at man sætter maskinen i gang før sengetid om aftenen og så er det måske klart næste morgen.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk