26. marts 2019
Udgravningen af Borgring går ind i den sidste fase og arkæologerne er snart færdige med at grave i det omfattende bygningsværk. Publikum har dog stadig resten af sommeren til at få det hele med. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Udgravningen af Borgring går ind i den sidste fase og arkæologerne er snart færdige med at grave i det omfattende bygningsværk. Publikum har dog stadig resten af sommeren til at få det hele med. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Freden sænker sig over Vikingeborgen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Freden sænker sig over Vikingeborgen
Køge - 12. juli 2018 kl. 13:45
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arbejdet med at vriste hemmeligheder ud af Vikingeborgen er snart slut - i hvert fald på overfladen.

For om få uger pakker arkæologerne fra Museum Sydøstdanmark værktøjet sammen og forlader udgravningen, der stadig er lidt af et mysterium. Selvom de nu har udgravet Borgring gennem adskillige år, så er der nemlig stadig flere ubesvarede spørgsmål.

- Her i den sidste sæson med udgravning på Borgring har vi koncentreret os om at binde knude på nogle løse ender, fortæller udgravningsleder Jens Ulriksen.

De seneste tre år har Borgring været en åben udgravning, hvor publikum har kunnet kigge arkæologerne over skulderen, mens de gravede i fortiden. Det har været en spændende oplevelse som fagmand at være med til, siger Jens Ulriksen.

- Jeg synes at det har været en rigtig fin proces og det har været en glæde at se, hvor interesserede folk har været i vores arbejde. Det bekræfter jo en i, at der ér interesse for det vi laver og ikke kun blandt os fagnørder, fortsætter han og forklarer, at hele projektet er gået ud på at vise, hvordan arkæologer arbejder - og derudover at give et indtryk af, hvordan livet kunne have udfoldet sig omkring Vikingeborgen.

- Målet har været at vise folk, hvordan en forskningsudgravning foregår og hvordan vi arbejder, slår han fast.

Selve Vikingeborgen vil stadig være åben for besøgende hele juli og august måned, før udgravningerne så igen bliver dækket til.

Så der er stadig rig mulighed for tage et kig langt ind i fortiden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk