23. november 2017
- Det er helt surrealistisk, konstaterer en lykkelig Lene Tvedegaard.
gallery icon

Se billedserie

- Det er helt surrealistisk, konstaterer en lykkelig Lene Tvedegaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra jord til bord - ringen er sluttet hos Gartneri Toftegaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra jord til bord - ringen er sluttet hos Gartneri Toftegaard
Køge - 15. april 2017 kl. 06:59
Af Tekst: Henrik Førby Jensen Foto: Kim Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vedskølle: Der dufter af kaffe og friskbagt brød i det Drivhuscafeen hos Gartneri Toftegaard denne formiddag. Fra skjulte højtalere strømmer blid musik og solen varmer behageligt i den nye café, hvor indehaver af indehaver Lene Tvedegaard stråler om kap med den skyfri forårshimmel.

- De sidste fliser blev lagt af min mand og vores nabo om aftenen torsdag den 6. april - og vi åbnede fredag formiddag. Vi kunne slet ikke forstå det - pludselig kom folk og købte en kop kaffe. Vi gik rundt om os selv og kunne slet ikke forstå det. Det var helt surrealistisk, siger en lykkelig Lene Tvedegaard.

Det har taget hele fire år at få etableret Drivhuscaféen siden ideen opstod på kraftig opfordring fra nogle af de mange tusind gæster, der hvert år lægger vejen forbi Vedskølles velkendte gartneri. Udover salg af planter, har gartneriet også en lang række kurser i løbet af året og den traditionelle chili- og tomatfestival trækker hvert år et meget stort opbud af gæster. Desuden har gartneriet deltaget i udgivelsen af en stribe bøger siden åbningen for 20 år siden. Med cafeen ser Lene Tvedegaard et afsluttet forløb.

- Vi har sluttet en ring fra jord til bord. Cafeen er vores fjerde ben. Fra salg af planter og vores høstede ting og vores kurser - og nu til salg af bearbejdede produkter i cafeen. Kokkene er vores nærmeste samarbejdspartnere, fordi vi lægger så meget vægt på smag, fortæller hun.

Bliver cafeen den succes, som interessen tyder på, er det kokken Klaus Seidenfadens ønske at føre den videre - også uden for den de travle forårsmåneder, I første omgang vil cafeen være åben alle dage fra klokken 10.30 til 16 - om nogle måneder bliver det så tid til at vurdere, om der skal ske justeringer. Naturligvis på baggrund af omsætningen og kundeflowet.

- Cafeen har kun kunnet ladet sig gøre på grund af vores gode netværk. Vi er meget taknemmelige for opbakningen og folk har været meget tålmodige - tak for det, siger hun og håber også, at befolkningen i Vedskølle og omegn sætter pris på muligheden for at gå på café, der serverer egne kager, brød og andre gode sager. Næsten 100 procent økologisk som hun siger.

- Èn ting er de gæster, der kommer langvejs fra, men vi har jo også et lokalt opland, som vi håber vil lægge vejen forbi. Klaus vil gerne drive cafeen helt fra til efteråret. Det er vores drøm, siger Lene Tvedgaard.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk