16. oktober 2019
Når man ankommer til Køge med toget er det ikke umiddelbart til at se, hvad byen rummer af kulturtilbud og andet. Her er det den nyanlagte stationsplads, der er den typiske adgangsvej til byen. Foto: Torben Thorsø
gallery icon

Se billedserie

Når man ankommer til Køge med toget er det ikke umiddelbart til at se, hvad byen rummer af kulturtilbud og andet. Her er det den nyanlagte stationsplads, der er den typiske adgangsvej til byen. Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forvirring på stationspladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forvirring på stationspladsen
Køge - 09. januar 2019 kl. 12:46
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hva` gør vi nu, lille du?
Sådan tænker mange besøgende givetvis, når de ankommer med toget til Køge Station og skal videre til nogle af byens kulturinstitutioner eller det nye handelsstræde. Der er nemlig ingen skilte, der guider de besøgende videre og det synes Kirsten Larsen (K) fra Kultur- og Idrætsudvalget er en skam:

- Jeg synes, at der mangler et ordentligt »Velkommen til Køge«, så vi tager godt i mod og guider videre.

DAGBLADET møder hende på Køge Station, under den nye stationsbro, og herfra er det intet, der indikerer, at 100 meter længere ned ad vejen ligger byens hæderkronede kulturhus, Teaterbygningen, mens man bare skal godt 100 meter i den andet retning for at finde Danmarks største museum for kunst i det offentlige rum, KØS.

Det er heller ikke lige til at se i hvilken retning man skal gå for at finde det fine middelaldertorv, provinsens største, eller bare, hvordan man finder ned i det nye Strædet, hvor butikkerne lokker.

- Jeg har selv boet her i 30 år, så jeg skal nok finde derhen, men for besøgende må det være svært at finde vej og finde ud af, hvad vores fine by egentlig rummer, påpeger hun sammen med formanden for udvalget.

Nu har de bragt sagen videre til formanden for Teknik- og Ejendomsudvalget, Erik Swiatek (S).

- Jeg tror, forklaringen må være, at man gerne vil vente med skiltningen til brolæggerarbejdet i området er færdig - men når det trækker ud, er der jo en pointe i, at der skal gøres noget nu, siger han og fortæller, at han hurtigst muligt tage skiltningen op med hans forvaltning på rådhuset.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk