10. august 2020
Direktøren for Teknik- og Miljøforvaltningen i Køge Kommune, Torben Nøhr, mener ikke, at der er noget usædvanligt ved forvaltningens dispensationer i forbindelse med byggeriet på Søndre Havn. Foto: Kenn Thomsen
Direktøren for Teknik- og Miljøforvaltningen i Køge Kommune, Torben Nøhr, mener ikke, at der er noget usædvanligt ved forvaltningens dispensationer i forbindelse med byggeriet på Søndre Havn. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forvaltningen om støj-dispensationer: - Det er ikke noget nyt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forvaltningen om støj-dispensationer: - Det er ikke noget nyt
Køge - 13. februar 2018 kl. 14:15
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere politikere i Køge undrer sig over forvaltningens dispensationer i forbindelse med byggeriet på Søndre Havn, der på sin vis overruler den politisk vedtagede paraplyplan og fritager bygherre for at overholde støjgrænserne for arbejdet med ramning af pæle og spuns.

arrow Læs også: Minister skal se på byggevibrationer og handlemuligheder

Planen skulle ellers sikre, at byggeriet holdt sig inden for nogle klare rammer, når det kom til støj og vibration.

Hos forvaltningen i Køge Kommune peger man dog på, at paraplyplanen netop indeholder en mulighed for, at forvaltningen kan dispensere, uden at det skal godkendes politisk.

- Det har været den hidtidige praksis, og det er der ikke noget nyt i. Men det er klart, at nu er der tale om et nyt udvalg og en ny formand, og så kan det godt være, at der er et politisk ønske om en ny praksis, siger Torben Nøhr, direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen i Køge Kommune.

Han erkender naboernes gener fra anlægsarbejdet, men slår samtidig fast, at skal man overholde paraplyplanens støjgrænse, vil byggeriet forsinkes betragteligt.

- Vi ved godt, at byggeriet er til gene, men hvis bygherre skulle holde sig under en støjgrænse på 70 decibel, ville arbejdet trække meget ud. Det ville betyde færre ramninger per time, og den del af byggeriet vil tage omkring otte gang så lang tid, siger Torben Nøhr.

I sidste uge gik endnu en etape af det støjende arbejde i gang på Søndre Havn, og larmen fik en af byggeriets naboer til at henvende sig til Køge Kommune. Få dage efter meddelte forvaltningen bygherren, at arbejdet skulle standses.

- Vi fik en henvendelse fra en borger på Norgesvej, som mente, at der var opstået skader på sit hus. Herefter kontaktede vi bygherre og bad om informationer vedrørende støj og vibrationer, og da bygherre ikke kunne udlevere dette, valgte vi at standse arbejdet, fortæller Torben Nøhr.

Når det kom til stykket, var ingen grænser dog overskreddet, og mandag i denne uge blev arbejdet sat i gang igen.

- Bygherre udleverede efterfølgende målingerne, der viste, at vibrationer og støj ikke havde overskreddet grænsen. Derfor er arbejdet genoptaget mandag, siger Teknik- og Miljøforvaltningens direktør.

arrow Vil beskytte borgerne: Slut med store byggerier i sommerferien
16. august 2019 kl. 17:02 Opdateret: kl. 13:43
arrow Søndre Havn: Venstre fastholder kritik og bekymring
15. august 2019 kl. 14:45 Opdateret: kl. 13:26
arrow Borgmester svarer igen: Venstre blander to ting sammen
14. august 2019 kl. 17:02 Opdateret: kl. 14:02
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk