30. oktober 2020
Køge Eventyrland åbner ikke i sæson 2020, men håber at være tilbage på sporet i 2021. Illustration fra forlystelsesparkens hjemmeside
gallery icon

Se billedserie

Køge Eventyrland åbner ikke i sæson 2020, men håber at være tilbage på sporet i 2021. Illustration fra forlystelsesparkens hjemmeside
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forvaltning sagsøger eventyrland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forvaltning sagsøger eventyrland
Køge - 11. juni 2020 kl. 14:02
Af Torben Thorsø

Sagen om Køge Eventyrland er langt fra slut, for Køge Kommune forbereder i øjeblikket en egentlig retssag, der skal følge op på det åbningsforbud som eventyrlandet netop har fået - tre dage før en længe annonceret åbningsdag.

arrow Læs også: Eventyrland skal alligevel ikke pille legepark ned: Men forbud mod åbning består

- Vi er ved at forberede en sag mod Morten Bonavent og Køge Eventyrland, der skal stadfæste den afgørelse, som Retten i Roskilde netop er kommet frem til, siger Torben Nøhr, der er direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen på Køge Kommune.

Den hasteafgørelse faldt den 9. juni, og fra den dato har Køge Kommune 14 dage til at følge op med en egentlig anlæggelse af en sag mod eventyrlandet og bagmanden, Morten Bonavent.

Indholdet i den kommende retssag bliver de samme sagsakter og partshøringer som Retten i Roskilde netop har gennemgået forud for sin afgørelse. Her handler det grundlæggende om manglende plantilladelser til Køge Eventyrland og hvordan § 37 i Planloven, der handler om fritidsformål, skal forstås.

På den ene side står Køge Kommune, der overfor retten har pointeret og forklaret, hvordan Morten Bonavent allerede tilbage i 2017 fik afvist det planlagte projekt om Køge Eventyrland og derefter aldrig har fået de krævede tilladelser, blandt andet en landzonetilladelse.

Heroverfor står Morten Bonavent, der blandt andet holder på, at hans projekt slet ikke kræver en landzonetilladelse, og desuden beskylder forvaltningen på Køge Kommune for bevidst at lægge hindringer i vejen for projektet og derudover påvirke politikerne i Køge Byråd, så de aldrig reelt har taget stilling til projektet med en forlystelsespark på Ejbyvej 20 i Lille Skensved ved Køge.

Morten Bonavent er sikker på, at han i sidste ende vil få rettens ord, for at projektet Køge Eventyrland kan gennemføres - selvom den nylige kendelse fra Retten i Roskilde også går på, at han skal nedtage alle de opførte konstruktioner på ejendommen.

»Køge Eventyrlands åbning udskudt«, skriver han på eventyrlandets hjemmeside, hvor han også understreger, at projektet ikke er droppet endnu, men blot udskudt. Han skriver desuden, at »når der er kommet en civilretslig afklaring af påbudssagen, ved vi hvor vi står, og hvis forbuddet så opretholdes, må vi ansøge om legelandet igen på en anden måde senere«.

I den forbindelse lufter han også et håb om, at påbudssagen helt droppes; noget der skal bestemmes politisk.

Men det er der ikke umiddelbart udsigt til, da Teknik- og Miljøforvaltningen i Køge Kommune altså er ved at forberede en kommende retssag mod Køge Eventyrland.

arrow Eventyrland: - Man kan ikke hænge en mand uden rettergang!
24. juni 2020 kl. 18:02 Opdateret: kl. 14:27
arrow Slukker for magien i eventyrland
10. juni 2020 kl. 12:53 Opdateret: kl. 12:53
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk