16. oktober 2021
På den ene side glæder Frank Thøgersen sig over, at filmmanden Peter Aalbæk Jensen nu vil hjælpe familien, på den anden side ærgrer han sig over, at familiens forsikringsselskab foreløbig har afvist at betale for retshjælp. En beslutning, som familiens advokat nu har påklaget. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
På den ene side glæder Frank Thøgersen sig over, at filmmanden Peter Aalbæk Jensen nu vil hjælpe familien, på den anden side ærgrer han sig over, at familiens forsikringsselskab foreløbig har afvist at betale for retshjælp. En beslutning, som familiens advokat nu har påklaget. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsikring afviser retshjælp til Mints familie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsikring afviser retshjælp til Mints familie
Køge - 19. oktober 2018 kl. 11:33
Af Anders Fallesen

Det er et dystert »worst case scenario,« som Frank Thøgersen selv nævner som det værst tænkelige udfald af det igangværende forsøg på at få hans 13-årige bonusdatter, Atcharapan »Mint« Yuangyai, tilbage til Danmark efter hendes udvisning af landet.

arrow Læs også: Mint-lov vedtaget: - Fornuften har sejret

En tabt retssag, der så afføder en gæld i omegnen af 100.000 kroner.

Penge, som Frank Thøgersen ikke ligger inde med, fortæller han fredag til DAGBLADET. Nu er Franks og familiens indledende forsøg på at få dækket udgifterne til retshjælp blevet afvist af deres forsikringsselskab, fortæller Frank Thøgersen, der har hørt om afvisningen gennem sin advokat, Eddie Omar Rosenberg Khawaja.

- Det har vores advokat klaget over, men jeg ved ikke, hvor sagen ligger lige nu. Der er jo efterårsferie, og jeg kender heller ikke begrundelsen for afvisningen. Men vores advokat har altså klaget, og så afventer vi nu svar på den, siger Frank Thøgersen til DAGBLADET.

I sidste uge forklarede advokaten da også over for avisen, at sagen vil få betydelige økonomiske omkostninger for familien. Han fortalte ved den lejlighed, at en tabt sag i byretten typisk koster mellem 80.000 og 100.000 kroner, »men at det beløb kan dækkes af en almindelig familieforsikring, som typisk vil dække omkostninger på cirka 150.000 til 250.000 kroner«.

Flot af Aalbæk

Set i lyset af den foreløbige afvisning af retshjælp, står filmmanden Peter Aalbæk Jensens håndsrækning om økonomisk støtte endnu lysere for Frank Thøgersen.

- Det er sindssygt flot af Peter Aalbæk, at han vil hjælpe os. Det må jeg sige. Vi kører tit bag om boldklubben og ud til, hvor han bor, fordi min søn Malick er vild med heste, og forleden stod han der, og så måtte jeg lige sige tak. Det gør indtryk på mig, at han også synes, at det er en voldsom sag, og at han ikke kan forstå, hvordan man fra et medmenneskeligt synspunkt kan få denne behandling. Jeg synes jo også, at det er skræmmende, så jeg håber da, at der til sidst kommer så meget bevågenhed, så vi i det hele taget slipper for en retssag, siger Frank Thøgersen til DAGBLADET.

Det er nok både håbet om en snarlig lovændring og ikke mindst en god portion ønsketænkning, der får ham til at sige det, erkender han. Ikke desto mindre har der nu været så mange politiske beslutningstagere, der har udtrykt sympati for familiens situation, at han håber, at de sætter handling bag ordene og ændrer loven.

- Det er jeg helt sikker på, at de selvfølgelig kan gøre, siger Frank Thøgersen.

arrow Lov er vedtaget: Nu kan Mint blive i Danmark
19. december 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 11:05
arrow Møde: Mattias Tesfaye fortæller om udlændingepolitikken
17. november 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 14:58
arrow Mints papfar tager hatten af for politikere trods udvisning
15. november 2019 kl. 00:13 Opdateret: kl. 19:14
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk