16. oktober 2021
13-årige Mint og mor Ratre må i dag rejse til Thailand, efter at Mint i tirsdags blev udvist af Danmark. Familien har dog ikke opgivet, at datteren en dag kan få permanent opholdstilladelse.
13-årige Mint og mor Ratre må i dag rejse til Thailand, efter at Mint i tirsdags blev udvist af Danmark. Familien har dog ikke opgivet, at datteren en dag kan få permanent opholdstilladelse.
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foreløbigt farvel: I dag rejser Mint til Thailand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foreløbigt farvel: I dag rejser Mint til Thailand
Køge - 08. oktober 2018 kl. 09:43
Af Anders Fallesen

Mandag morgen begyndte på sin vis, som den plejer for familien Thøgersen/Yuangyai.

arrow Læs også: Mint-lov vedtaget: - Fornuften har sejret

13-årige Atcharapan ”Mint” Yuangyai stod op, gjorde sig klar og tog i skole på Hastrupskolen i det sydvestlige Køge.

Alligevel er intet rigtigt, som det plejer at være denne mandag. Klokken 10.15 kommer Mints bonusfar, Frank, og Mints mor, Ratre, og henter hende og sætter kursen mod Københavns Lufthavn, fortæller Frank Thøgersen til DAGBLADET.

I tirsdags besluttede Udlændingenævnet at udvise Mint af Danmark, da man vurderer, at hun fortsat har størst tilknytning til hjemlandet Thailand, og at chancen for vellykket integration i Danmark ikke er tilstrækkeligt stor. Man henviser i afgørelsen til, at store dele af Mints familie, herunder hendes biologiske far, bor i Thailand, og at hun har haft hovedparten af sine formative år i hjemlandet, hvor hun blandt andet har gået i skole i seks år, frem til hun kom til Danmark for knap halvandet år siden.

Omvendt fortæller både hendes tidligere lærer og skoleleder på Hastrupskolen om en utroligt kvik og velfungerende pige, der gebærder sig som enhver etnisk dansk 13-årig pige, og som laver sine lektier, spiller fodbold i Herfølge Boldklub og går i fritidsklub med sine venner. Lørdag fortalte skoleleder Thomas Kielgast til DAGBLADET, at han står helt inde for, at Mint allerede er fuldt ud integreret i det danske samfund, og at skolen i øvrigt slet ikke var blevet hørt undervejs i Udlændingenævnets undersøgelse.

Nok flyver Mint og mor Ratre mandag klokken 14.25 til Bangkok, men det betyder ikke, at familiens kamp er slut. Om tre måneder kan Mint søge om turistvisum til Danmark, og sideløbende er familiens advokat i færd med at undersøge de andre juridiske muligheder, der findes, i håbet om at hun kan få permanent opholdstilladelse.

Hele vejen igennem har familien været meget åbne omkring den triste situation. Og det er et helt bevidst valg, fortæller Frank Thøgersen til DAGBLADET.
- Vi vil gerne have, at det kommer så bredt ud som muligt, for vi er jo hverken de første eller sidste, dette sker for, siger han til avisen.

arrow Lov er vedtaget: Nu kan Mint blive i Danmark
19. december 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 11:05
arrow Møde: Mattias Tesfaye fortæller om udlændingepolitikken
17. november 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 14:58
arrow Mints papfar tager hatten af for politikere trods udvisning
15. november 2019 kl. 00:13 Opdateret: kl. 19:14
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk