22. september 2021
HB Køge U19 var onsdag flyvende mod græske Aiolikos FC, da de vandt med hele 9-0.  Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

HB Køge U19 var onsdag flyvende mod græske Aiolikos FC, da de vandt med hele 9-0. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foldboldturnering med store ambitioner er sparket i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Foldboldturnering med store ambitioner er sparket i gang
Køge - 29. juli 2021 kl. 11:24
Af Mathias Klitgaard Selliah

Der er græsk, tysk og amerikansk besøg i Køge og på Capelli Sport Stadion i anledning af den internationale turnering Capelli Sport Cup i år er fløjtet i gang på trods af en udfordrende planlægning.

- Vi var ærgerlige over, at turneringen blev aflyst i 2020 på grund af corona, men nu kører vi her i 2021 for fuld skrue og turneringen vokser. Man kan her på stadion høre, at der er mange fra udlandet, og jeg er nærmest begyndt at drømme på engelsk under turneringen, siger Per Rud, der er direktør i HB Køge.

Onsdag blev den første herrekamp for U19 mellem HB Køge og det græske hold Aiolikos FC spillet, og her var maskotten svanen Svante og en fin mængde tilskuere mødt frem, selvom der var masser af plads til at holde afstand.

Lokal betydning

Direktøren i HB Køge er glad for, at den internationale fodboldturnering også har en positiv betydning for lokalsamfundet.

- Turneringen er positiv for alle. Vi har en masse buskørsel, der er helt booket op på overnatninger i byen, vi har 300 bespisninger om dagen og dertil kommer turisme, siger Per Rud og fortsætter:

- Det sætter en masse i gang i byen, og det er fedt. Spillerne overnatter på hoteller og vandrehjem. Vi er overalt i Køge og fylder hele byen.

Turneringen har også en positiv markedsføringsmæssig effekt for HB Køge, da kampene bliver livestreamet, så de også kan ses i gæsternes hjemland som eksempelvis USA og Grækenland, fortæller Per Rud.

- Vi kan også mærke, at følgere på Facebook og Instagram vokser voldsomt under turneringen, siger han.

Store udfordringer

I de kommende dage møder HB Køge U17, U19 og det kvindelige seniorhold klubber som eksempelvis tyske MSV Duisburg, græske Aiolikos FC og amerikanske hold med forbindelse til virksomheden Capelli Sport.

Men det har bestemt ikke været let at få stablet den internationale turnering på benene i en tid, hvor coronasituationen stadig påvirker.

- Det har været et meget usikkert forløb. Vi har ændret turneringen mange gange, og det har været virkelig problematisk. Hotellerne vil også gerne have en form for sikkerhed, hvis nu holdene pludselig ikke kommer. Vi har haft hold fra Tyrkiet, som pludselig ikke kunne deltage. Der er også hold fra England og Tyskland, som har haft vanskeligheder på grund af restriktioner, siger Per Rud.

Skal vokse

Men på trods af de mange vanskeligheder med årets turnering har det bestemt ikke fået ambitionerne til at dale. Det fortæller Jason Arnold, der er vicedirektør i Capelli Sport.

- Vi er først lige kommet i gang. Vi skal have en kæmpe turnering her i Køge, og det er også mange dejlige faciliteter i Herfølge, som vi får brug for. Vi skal også bruge hoteller uden for byen, fordi vi bliver så mange, siger han og fortsætter:

-Vi er i år 14 hold i turneringen. Meningen er, at vi næste år er to-tre gange flere. Vi skal vokse og have endnu flere eliteklubber og Capelli Sport partnere med.

Capelli Sport er en sportsbeklædningsvirksomhed fra USA, der er hovedaktionær i HB Køge.

Ifølge Jason Arnold er det ikke tilfældigt, at Køge er blevet valgt til værtsby for fodboldturneringen med de store ambitioner.

- HB Køge er blevet valgt som vært, fordi klubben er meget vigtig for Capelli Sport. Der er gode faciliteter og bymiljøet i Køge er perfekt. Der er kultur og strand ved Køge og så er København også tæt på. Det betyder, at der også er ting at lave bortset fra kampene og træning, siger Jason Arnold.

Selvom HB Køge gør meget for at være gode værter, så var U-19 holdet alligevel ikke for gæstfrie, da de onsdag bankede det græske hold Aiolikos FC med 9-0.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk