19. november 2018
Formand Thomas Kielgast (SF) og resten af børneudvalget i Køge Kommune er klar til at sætte ekstra fokus på de tabte klagesager på børnehandicapområdet.
Formand Thomas Kielgast (SF) og resten af børneudvalget i Køge Kommune er klar til at sætte ekstra fokus på de tabte klagesager på børnehandicapområdet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fokus på sårbare børn: Kommune dykker ned i tabte klagesager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fokus på sårbare børn: Kommune dykker ned i tabte klagesager
Køge - 16. august 2017 kl. 14:31
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi kan ikke leve med at tabe de her sager, og at vi samtidig har nogle borgere, som har en oplevelse af, at der går meget lang tid, før vi får bragt tingene i orden. Sådan lyder konstateringen fra Thomas Kielgast (SF), der er formand for børneudvalget i Køge Kommune.

arrow Læs også: Ny undersøgelse: Fire ud af ti er utilfredse med kommunens sagsbehandling

Som tidligere beskrevet havde Køge Kommune fejlbehandlet to ud af tre klagesager på børnehandicapområdet, som Ankestyrelsen behandlede i 2016. Omgørelsesprocenten på 66,6 procent er ifølge politikeren for høj, og derfor besluttede børneudvalget tirsdag, at samtlige 30 klagesager, som har været forbi Ankestyrelsen, skal kigges efter i sømmene.

- Vi har bedt om, at forvaltningen gennemgår og bearbejder sagerne minutiøst, så vi politikere kan få en gennemgang af problematikkerne, og hvor der er udfordringer i forhold til økonomien, siger Thomas Kielgast.

Han peger også på, at forvaltningen har behov for mindst to ekstra ansatte til at håndtere presset på børnehandicapområdet.

- Generelt har vores sagsbehandlere alt for mange sager, og der er et kæmpe pres lige nu, fortæller Kielgast.

Familiecenter Køge har i 2016 truffet 418 afgørelser i børnehandicapsager. I 30 af dem klagede borgere til Ankestyrelsen over kommunens afgørelse, og ud af dem blev 20 omgjort af styrelsen. Landsgennemsnittet for omgjorte sager på børnehandicapområdet lå sidste år på 46 procent.

arrow Socialstyrelsen skal sætte Køges sagsbehandling under lup
11. september 2018 kl. 12:08 Opdateret: kl. 12:08
arrow Politikere erkender utilstrækkelig sagsbehandling
18. november 2017 kl. 05:38 Opdateret: kl. 19:07

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk