24. maj 2019
Sommeren bød blandt andet på Kulturfuglens første Strandløb, hvor mange deltog og løb ud i det flotte område. Foto: Torben Thorsø
gallery icon

Se billedserie

Sommeren bød blandt andet på Kulturfuglens første Strandløb, hvor mange deltog og løb ud i det flotte område. Foto: Torben Thorsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flyvende kulturfugl scorer fondspenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flyvende kulturfugl scorer fondspenge
Køge - 07. november 2018 kl. 05:00
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den nystiftede forening Kulturfuglen har fået en flyvende start med flere velbesøgte arrangementer på Ølsemagle Revle henover sommeren. Foreningens formål er at samle beboerne i Køge Nord og nu har de også fået kontant opbakning fra Nordea-fonden.

arrow Læs også: Kystpuljemidler til surferne på Langebro

Fonden har støttet foreningen med lige knap 200.000 kroner fra en Kystpulje og formanden, Bob Bohlbro, er forståeligt nok meget glad for støtten:

- Det er kun vores 2. sæson og vi har allerede taget nogle store skridt med foreningen, så vi er ret meget oppe at køre over at få de her penge.

Han fortæller, at de rare penge skal bruges til at lave endnu flere arrangementer, der kan samle beboerne i området, som det for eksempel skete med sommerens strandløb.

Foreningen har planer om at indkøbe nogle kajakker og surf bords, der til næste sommer vil kunne lejes fra den tidligere iskiosk på Ølsemagle Revle. Her er der også planer om at få opstillet en mobil sauna, hvor fremtidige vinterbadere kan få varmen efter en dukkert.

Derudover er pengene målrettet et projekt med at få arrangeret en række vandreture ud i det naturskønne område ved revlen.

- Vi kalder det for »omvandringer« og det vil hovedsageligt være i naturen ved revlen, hvor vi prøver at få arrangeret forskellige tema-ture med fokus på for eksempel »spis naturen« og »lær naturen at kende«, siger Bob Bohlbro.

Han forklarer, at man meget gerne vil ramme et bredere segment end »bare« de normalt natur-interesserede, men også gerne andre, der er nysgerrige på området. Det er foreløbig meningen, at der er ved at blive arrangeret 20 ture i løbet af 2019.

Han fortæller, at i samarbejde med Køge Kommune er men også i gang med at se på, hvordan man kan opgradere iskiosken ved Ølsemagle Revle, så der kommer bedre toiletforhold og generelle forhold i kiosken.

arrow Pengegave baner vejen for masser af vandsport
07. november 2018 kl. 11:36 Opdateret: kl. 11:36
arrow Nordea-penge til badebro ved Løserup Strand
07. november 2018 kl. 08:47 Opdateret: kl. 08:47
arrow Så er der penge til et havnebad
07. november 2018 kl. 07:09 Opdateret: kl. 15:43

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk