19. september 2020
Tirsdag var en gruppe elever fra Holmebækskolen på rådhuset for at ytre deres utilfredshed med udsigten til at skulle gå deres sidste folkeskoleår på Herfølge Skole. Foto: Jesper From
Tirsdag var en gruppe elever fra Holmebækskolen på rådhuset for at ytre deres utilfredshed med udsigten til at skulle gå deres sidste folkeskoleår på Herfølge Skole. Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal vil holde hånden over Holmebækskolens udskoling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal vil holde hånden over Holmebækskolens udskoling
Køge - 19. juni 2019 kl. 15:14
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Både Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti bakker op om at frede Holmebækskolens udskoling i forbindelse med torsdagens forhandlinger. Dermed tegner der sig en bred politisk modstand imod spareforslaget, som ville betyde, at 7.-9. klassetrin på Holmebækskolen skulle flyttes til den nærliggende Herfølge Skole.

Konservative, SF og Enhedslisten er ligeledes imod.

arrow Læs også: Stor omorganisering af specialskoler er på plads: Faglighed skal styrkes

Det skriver DAGBLADET Køge.

Forslaget har været i spil i forbindelse med, at samtlige udvalg i Køge Kommune har skulle finde besparelser i millionklassen, men nu tyder meget på, at der skal findes alternative besparelser på torsdagens møde, hvor samtlige partier i Køge Byråd er samlet for at drøfte mulige spareforslag.

Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti anbefalede ellers på et møde i Skoleudvalget i sidste uge at nedlægge Holmebækskolens ældste klasser, men nu har alle tre ændret holdning. I onsdagens udgave af DAGBLADET Køge fortæller borgmester Marie Stærke (S), at Socialdemokratiet vil frede udskolingen, og samme holdning finder man hos Venstre.

- Vi bakker i allerhøjeste grad op om at droppe forslaget, og det gjorde vi allerede kort efter, at vi blev gjort opmærksom på, at her var der en udfordring, fortæller Ken Kristensen (V).

Han bakkes op af Dansk Folkeparti.

- Vi har set, hvor det bærer hen, og vi har også læst høringssvarene, og når man som politikere hører, hvad det vil få af konsekvenser, så kan det få os til at ændre mening, og det har det også gjort. Derfor bakker vi ikke op om forslaget og vil ikke stemme ja, lyder det fra Bent Sten Andersen (DF).

Derudover tyder noget på, at Liberal Alliance ligeledes bakker op om at holde hånden over Holmebækskolens udskoling. Jeppe Lindberg (LA) udtalte i hvert fald i onsdagens avis, at han lige nu ikke ved, »om det er en god idé« at nedlægge udskolingen på Holmebækskolen. Liberal Alliance havde ellers også anbefalet spareforslaget i sidste uge.

Den endelige beslutning om Holmebækskolen fremtid træffes som nævnt på et møde mellem alle partier i morgen torsdag aften.

Læs hele historien i torsdagens udgave af DAGBLADET Køge.

arrow Kommune bider skolebesparelser over efter langt tilløb
25. juni 2019 kl. 16:33 Opdateret: kl. 14:48
arrow Sparekniven udskudt igen - normeringer og udskoling fredes
21. juni 2019 kl. 13:45 Opdateret: kl. 13:45
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk