1. august 2021
Et flertal i Teknik- og Ejendomsudvalget valgte torsdag formiddag at sige nej til fire timers gratis juleparkering på de kommunale pladser, da man dels mener, at der er for stor juridisk risici og dels henviser til, at forvaltningen kraftigt anbefaler ikke at gøre det. Foto: Kenn Thomsen
Et flertal i Teknik- og Ejendomsudvalget valgte torsdag formiddag at sige nej til fire timers gratis juleparkering på de kommunale pladser, da man dels mener, at der er for stor juridisk risici og dels henviser til, at forvaltningen kraftigt anbefaler ikke at gøre det. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal skrotter forslag om gratis juleparkering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal skrotter forslag om gratis juleparkering
Køge - 21. november 2019 kl. 10:18
Af Anders Fallesen

»Der vil være tale om usaglig forvaltning, såfremt forslaget vedtages.«

arrow Læs også: Ingen udsigt til mere gratis parkering efter frifindelse

Så klart formulerer Køge Kommunes teknik- og miljøforvaltning sin vurdering af, hvad forslaget om at indføre fire timers gratis parkering året ud på kommunens parkeringspladser vil få af konsekvenser.
Det skriver DAGBLADET.

Torsdag formiddag valgte et flertal i Teknik- og Ejendomsudvalget bestående at S, K, SF og EL at vende tommelfingeren ned til forslaget, mens Venstre stod alene med et ønske om at arbejde videre med sagen.

Ifølge udvalgsformand Erik Swiatek (S) er der for megen risici forbundet med at indføre fire timers gratis juleparkering.

- Vi ligger og fedter rundt i gråzonen i forhold til at overtræde forvaltningsloven. Jeg siger ikke, at det er det, der sker, men det er det felt, vi bevæger os i. Hvis vi vælger at indføre fire timers gratis parkering, gør vi os også sårbare over retssager om personlig hæftelse. Det er ganske enkelt så vigtig en sag, at det skal gøres ordentligt, siger Erik Swiatek.

Vil udfordre juraen

Han henviser desuden til, at Teknik- og Miljøforvaltningen op til torsdagens ekstraordinære udvalgsmøde om betalingsparkeringen præsenterede et bilag, der opridsede forvaltningens bekymringer ved at lempe på betalingsparkeringen.

I den fire sider lange skrivelse lyder det blandt andet:

»Der vil være tale om usaglig forvaltning, såfremt forslaget vedtages. Det skyldes, at hjemlen til betalingsparkeringen i Køge er Vejlovens §90 stk 2, hvorefter ordningen er etableret af færdselsmæssige hensyn. I december måned er der ekstra pres på alle P-pladser, og derfor er der intet sagligt grundlag for at indføre gratis parkering. Der henvises til mail fra Advokatfirma Nielsen og Nørager.«

Videre oplyser forvaltningen, at en eventuel indførelse af gratis juleparkering ikke mindst vil smide brænde på det juridiske bål.

- Indførelse af fire timer gratis parkering udfordrer aftalen mellem Køge Kommune og Realdania og aftalen mellem Køge Kyst og TK Development. Advokatfirmaet Sirius fraråder i notat af 19. november 2019, at der nu indføres fire timers betalingsfri parkering i december måned« skriver forvaltningen i dokumentet.

V: Må hjælpe handelsliv

I en udsendt pressemeddelelse oplyser Venstre, at torsdag formiddags møde ikke gik, som man håbede.

»Venstre forsøgte i dag uden held at få gennemført gratis juleparkering i Køge midtby på lige fod med parkeringshuset i Strædet. Baggrunden var de uens parkeringsregler og vilkår, som skævvrider forholdene for byens detailhandel og butiksliv samt for at imødekomme en stigende efterspørgsel fra de handlende. Vores butikker er udfordret, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at vi også har åbne butikker i vores bymidte i fremtiden. Det lykkedes desværre ikke i dag. Men vi kæmper videre, for vi har ikke råd til andet,« udtaler V-gruppeformand Ken Kristensen i pressemeddelelsen.

K: Ikke en farbar vej

Flemming Christensen (K) har stor sympati for ønsket om at imødekomme handelslivet. Men det er ikke en farbar vej at gå i forhold til en række andre punkter, mener han.

»At gøre det samme som Agat Ejendomme er i sig selv ikke et problem og nok heller ikke noget, som Agat Ejendomme kan reagere på.

Derimod er det et problem i forhold til kommunens aftale med Køge Kyst. Køge Kyst forhandler sine salgsaftaler på plads blandt andet på baggrund af aftalen mellem kommunen og Køge Kyst, der præcis beskriver, hvordan der regnes med indtægter fra parkering. Indtægtsgrundlaget, baseret på kommunens parkeringstakster, er således afgørende for, til hvilke priser og på hvilke vilkår, Køge Kyst sælger grunde til udviklingsselskaber. Disse selskaber indregner en forventet indtægt fra parkering svarende til kommunens takster og vilkår. Når så kommunen måtte nedsætte sine indtægter, regner udviklingsselskaberne tilsvarende med færre indtægter og dermed lavere grundpriser,« skriver Flemming Christensen i et skriftligt svar.

Erik Swiatek fortæller desuden til DAGBLADET, at alle partier er enige om, at byrådet skal kigge på, hvilke lempelser i betalingsparkeringsordningen, som man kan foretage, så snart der er faldet dom i den retssag mellem Agat Ejendomme og Køge Kyst, der har været kilde til så stor usikkerhed om betalingsparkeringen.

Domsafsigelsen ventes til næste forår, fortæller udvalgsformanden.

Det er ikke lykkedes DAGBLADET at få en kommentar til sagen fra Agat Ejendomme.

arrow Afdæmpet glæde efter p-frifindelse: - Store summer er på spil
21. november 2020 kl. 06:04 Opdateret: kl. 15:44
arrow Sådan udviklede skandalen om betalingsparkering sig
20. november 2020 kl. 19:41 Opdateret: kl. 19:41
arrow Afgørelse i p-krig: Sådan endte sagen
20. november 2020 kl. 10:19 Opdateret: kl. 10:19
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk