17. oktober 2019
Dyrenes Beskyttelses internater videreformidler efterladte og fjernede dyr til nye hjem. Foto: Roskilde Dyreinternat
Dyrenes Beskyttelses internater videreformidler efterladte og fjernede dyr til nye hjem. Foto: Roskilde Dyreinternat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere vil hjælpe nødlidende og mishandlede dyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere vil hjælpe nødlidende og mishandlede dyr
Køge - 13. februar 2018 kl. 11:24
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dyrenes Beskyttelse har aldrig haft så mange dyreværnssager som i 2017. Ud af 3747 dyreværnssager var de 823 i Region Sjælland.

Egnen har set ud fra indbyggertal flere vanrøgtede dyr end de andre fire regioner. Men stigningen handler ikke om, at vi generelt behandler vores kæle- og husdyr dårligere end før.

- Siden vi startede Dyrenes Vagtcentral for seks år siden, tror jeg, folk er blevet mere bevidste om, at man kan ringe 1812, hvis man ser et dyr, der ikke har det godt. Hver gang en person ringer, giver det os muligheden for at give endnu flere dyr et bedre liv, udtaler dyreværnschef Henrik Bucholdtz.

Lokalt mærker de frivillige også, at der bliver mere og mere brug for deres indsats.

- Men man skal huske, at det sjældent er mennesket, som vanrøgter, man skal gå efter. Vi er her for dyrenes skyld, og vi møder meget ofte folk med sociale problemer og social isolation, siger Jens Svenningsen, kredsformand i Dyrenes Beskyttelse Køge.

Dyreværnschef Henrik Bucholdtz understreger, at det ikke er alle dyreværnssager, der ender med politianmeldelse og fjernelse af dyrene.

- Vores udgangspunkt er at løse sagerne gennem råd og vejledning, så vi får glade dyr og ejere. Vi ser heldigvis ikke så ofte, at folk bevidst mishandler eller vanrøgter dyr, og i de sager politianmelder vi altid, siger Henrik Bucholdtz.

I Region Syddanmark har der været 879 dyreværnssager, Region Midtjylland 795, Nordjylland 531 og Region Hovedstaden 675,

Læs mere i tirsdagsudgaven af Nordvestnyt og DAGBLADET og onsdagens Sjællandske. E-avisen kan købes her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk