16. september 2021
Fra 2019 til 2020 er udgifterne til konsulenter på Køge Kommunes bygge- og anlægsområde steget med godt og vel 3,2 millioner kroner. Foto: Jesper From
Fra 2019 til 2020 er udgifterne til konsulenter på Køge Kommunes bygge- og anlægsområde steget med godt og vel 3,2 millioner kroner. Foto: Jesper From
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere udgifter på anlægsområdet får konsulentforbrug til at stige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Flere udgifter på anlægsområdet får konsulentforbrug til at stige
Køge - 15. juni 2021 kl. 18:04
Af Simon de Visme

Politikerne i Køge Kommunes økonomiudvalg fik på tirsdagens udvalgsmøde en orientering om Køge Kommunes forbrug af konsulenter på både drifts- og anlægsområdet. Opgørelsen viser, at forbruget samlet set er steget med knap 1,2 millioner kroner.

arrow Læs også: Kommunens konsulentforbrug stiger - men der er en forklaring

Forvaltningen peger i den forbindelse på, at der i sidste års økonomiaftale blev aftalt en hensigtserklæring om, at landets kommuner skulle spare 500 millioner kroner på eksterne konsulenter i 2021 og i alt en milliard kroner i 2025.

Køge Byråd har dog besluttet at skabe et økonomisk råderum gennem tværgående besparelser i stedet for at lave direkte besparelser på konsulentudgifter, pointerer forvaltningen.

Nærlæser man sagen og dens bilag, fremgår det, at de samlede udgifter til konsulenter i Køge Kommune er steget fra 2019 til 2020.

Mens der er brugt cirka to millioner kroner mindre på driftsområdet - herunder de forskellige udvalgsområder - er udgifterne til konsulenter på bygge- og anlægsområdet steget med omkring 3,2 millioner kroner. Altså en samlet stigning på knap 1,2 millioner kroner.

Kommunens samlede konsulentforbrug er overordnet steget fra 31,4 millioner kroner i 2019 til 32,6 millioner kroner sidste år. En stigning, der svarer til 3,8 procent.

Flere penge på anlæg
Hos forvaltningen henviser man til, at Køge Kommune »i en årrække har haft fokus på niveauet for anvendelse af eksterne konsulenter«, og at de kommunale velfærdsydelser løses »i den rette kombination af pris og kvalitet.«

Derfor sker brugen af konsulenter efter en nøje vurdering, lyder forklaringen. Det har dog ikke ændret på, at det samlede konsulentforbrug som nævnt er steget.

Kigger man nærmere på de enkelte områder, skyldes stigningen på anlægsområdet blandt andet, at der er brugt flere penge på konsulenter i forbindelse med kystsikringsprojektet Køge Dige samt den gennemgribende renovering af Vemmedrupskolen.

Ved første øjekast kan det se ud til, at udgifterne til konsulenter på velfærdsområdet er faldet markant, og på ældre- og sundhedsområdet er forbruget faldet fra 826.269 kroner til blot 55.260 kroner i 2020, fremgår det af opgørelsen.

Ud af det beløb stammer omkring 700.000 kroner fra et projekt om pårørendesamarbejde, som der blev brugt penge på i 2019 men ikke sidste år. Det er dog ikke kommunens egne penge, man har brugt til at betale projektet. Derimod er det finansieret af midler fra Socialstyrelsen og de færre udgifter har i den forbindelse altså reelt ikke påvirket kommunens økonomi.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk