16. oktober 2018
Ægteparret fra Herfølge blev onsdag eftermiddag idømt henholdsvis fire og et års fængsel for medvirken til organiseret hashhandel. Foto: Katrine Wied
Ægteparret fra Herfølge blev onsdag eftermiddag idømt henholdsvis fire og et års fængsel for medvirken til organiseret hashhandel. Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire års fængsel: Kurér dømt for transport af hashformue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire års fængsel: Kurér dømt for transport af hashformue
Køge - 15. november 2017 kl. 15:57
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lindy Langstrup Hillersdal og hans 39-årige hustru fra Herfølge er onsdag eftermiddag kendt skyldige i at have assisteret narkobagmanden Andreas Redding med en omfattende indsmugling af 1085 kilo hash fra Spanien til Norge, Sverige og Danmark fra februar til december 2016. Det afgør Retten i Roskilde, skriver DAGBLADET Køge.

arrow Læs også: Bagmand: Kurér vidste godt det handlede om hash

Lindy Langstrup Hillersdal blev idømt fire års fængsel. Den 39-årige hustru blev idømt et års fængsel. Hendes straf regnes for udstået med varetægtsfængslingen, hvor hun har siddet siden anholdelsen den 7. december 2016.

Hashen blev kørt på lastbiler med skjulte rum til Danmark, hvor det blev omlastet til mindre biler. Herfra blev 735 kilo smuglet videre til Norge, 78,9 kilo hash blev distribueret i Danmark, og 150 kilo hash og 200 kilo skunk blev indsmuglet til Sverige. Gevinsten skønnes ifølge Reddings vidneudsagn at være på mellem to og tre millioner kroner.

Lindy Langstrup Hillersdal transporterede store pengebeløb, der var indtjening fra hashhandlen til Andreas Redding og andre modtagere i Danmark, Spanien og Holland. Endvidere bistod han forretningen med at distribuere krypterede BlackBerry-telefoner for Redding, således at kunder, leverandører og bagmænd kunne kommunikere sammen i lukkede systemer, som ikke kunne aflyttes af politiet.

Dommer Anette Hagdrup og de to meddommere fandt det dog ikke bevist, at Lindy Langstrup Hillersdal og hans hustru fra sagens begyndelse i februar var klar over, at de store pengebeløb stammede fra hashhandel, men retten mente også, at de blev klar over det på et tidspunkt, i maj måned 2016. Retten mente heller ikke, at det var bevist, at parret altid havde viden om, hvor stort et beløb Lindy Langstrup Hillersdal transporterede.

Lindy Langstrup Hillersdal er desuden dømt for at skjule en automatisk militærriffel og 115 skarpe patroner, som lå vakuumpakket under guldbrædderne i parrets udhus ved hjemmet i Herfølge. Det er særligt dette punkt, som retten har fundet udslagsgivende for straffens længde, fortalte Anette Hagdrup, da Hillersdal tidligere er straffet for overtrædelse af våbenloven. Det var også en skærpende omstændighed, at militærriflen er et særdeles farligt våben.

Den 39-årige kvinde blev dømt for at have assisteret sin mand i den kriminelle forretning. Det var hendes opgave at holde regnskab og at bestille fly og hotel, når hendes mand skulle afsted på ture i Norge, Spanien, Sverige. Polen og Holland.

Parret valgte at modtage deres domme.

- I har taget fejl på flere punkter, men jeg tager den, sagde Lindy Langstrup Hillersdal afslutningsvis.

Bagmanden Andreas Redding blev i juni idømt syv års fængsel i sagen. Endnu en medskyldig er idømt 5 måneders fængsel

arrow Militærriffel lå vakuumpakket under gulvbrædderne
09. november 2017 kl. 17:23 Opdateret: kl. 17:23
arrow Tiltalt for hashhandel: Det hele handlede bare om telefoner
09. november 2017 kl. 06:04 Opdateret: kl. 18:29
arrow Kvinde smed brev ud af fængselsvindue: Mor og far skulle skjule penge
08. november 2017 kl. 18:26 Opdateret: kl. 18:31

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk