22. oktober 2018
Et sundhedsskadeligt hegn på Ringstedvej i Køge har i flere år været centrum i en konflikt mellem naboer, hegnets ejer og komumnen. Nu er ejeren dømt for kun delvist at efterkomme et påbud fra Miljøstyrelsen. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Et sundhedsskadeligt hegn på Ringstedvej i Køge har i flere år været centrum i en konflikt mellem naboer, hegnets ejer og komumnen. Nu er ejeren dømt for kun delvist at efterkomme et påbud fra Miljøstyrelsen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fik aldrig fjernet skadeligt hegn: Nu er 40-årig mand dømt ved retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fik aldrig fjernet skadeligt hegn: Nu er 40-årig mand dømt ved retten
Køge - 13. november 2017 kl. 13:27
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et hegn bygget tilbage i 2011 har i flere år dannet ramme om en nabostrid, der er endt med først et påbud fra Miljøstyrelsen, en politianmeldelse og nu en dom. Hegnet, der står mellem to huse på Ringstedvej i Køge, har blandt andet bestået af gamle elmaster, der både er sundheds- og miljøskadelige.

arrow Læs også: Kommune afviser kritik i sag om sundhedsskadeligt hegn

Nu den 40-årige ejer af hegnet dømt for at have undladt at efterkomme Miljøstyrelsens påbud fra september 2015 om at fjerne alle elmasterne, som er arsenbehandlede og dermed farlige. Dommen faldt den 19. oktober i år og lyder på en bøde på 5.000 kroner.

Ejeren af hegnet havde ellers nedtaget samtlige gamle elmaster, som var en del af hegnet, men han havde undladt at fjerne dem fra sin ejendom. Da en tekniker fra styrelsens Kemikalieinspektion besøgte ejendommen i oktober i år lå stolperne stadig i ejerens have, og dermed var påbuddet kun delvist opfyldt. Påbuddet fra Miljøstyrelsen indeholdt nemlig også et konkret krav om at fjerne stolperne som farligt affald og dokumentere dette.

DAGBLADET Køge beskrev første gang sagen i december 2016, hvor flere naboer klagede over det sundhedsskadelige hegn og påpegede, at »der jo er tale om miljøforurening...«.

Ejeren af hegnet, René Larsen, har i hele sagen erklæret sig uskyldig, og han har blandt andet forklaret, at han tilbage i 2011 kontaktede Køge Kommune mundtligt, for at være sikker på at hegnet var lovligt.

- Jeg talte med forvaltningen, og de sagde, at jeg godt måtte bruge stolperne, så længe det kun var til et åbent hegn og ikke en del af noget beboelse, udtalte René Larsen til DAGBLADET i december.

Ifølge ejeren rådgav forvaltningen ham også om de sundheds- og miljøskadelige elmaster.

- De fortalte, at jeg blot skulle støbe stolperne i bunden. Det ville indkapsle giften, siger René Larsen, som er uforstående over, hvorfor kommunen ikke dengang fortalte ham, at de arsenbehandlede elmaster er forbudte i Danmark.

Af dommen fra oktober fremgår det, at en tekniker fra Kemikalieinspektør kiggede nærmere på hegnet i september 2014. Her blev der målt arsen i alle de stolper, som teknikeren kunne nå fra nabogrunden. Hos Køge Kommune kommenterede man i januar i år sagen om det skadelige hegn og afviste, at man havde gjort noget forkert.

- Der er ingen i vores afdeling, der kan huske, at de har talt i telefon med ham (René Larsen, red.), hvilket også skal ses i lyset af, at det er fem år siden, sagde Ulla Johannesen, der er afdelingschef hos Sekretariat og Byggesager i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Forvaltningen afviser også, at man oprindeligt fortalte René Larsen, at han blot skulle støbe elmasterne i bundet for at indkapsle giften.

- Hvis han havde spurgt til elmasterne, var han blevet vejledt til at tale med miljøafdelingen, som vejleder omkring det, udtalte Ulla Johannesen i januar.

Ejeren af hegnet blev officielt sigtet i sagen i marts i år og skal som nævnt betale en bøde på 5.000 kroner. Derudover skal han færdiggøre Miljøstyrelsens påbud ved at bortskaffe stolperne som farligt affald. Sker det ikke, skal René Larsen betale tvangsbøder på 2.000 kroner om måneden gældende fra 1. januar 2018.

arrow Kommune kritiseres for at vildlede om skadeligt hegn
30. december 2016 kl. 13:52 Opdateret: kl. 15:40

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk