22. juni 2021
Parret Annette Ikast og Jesper la Cour har danset tango i mange år. Med en ny festival i Køge vil de gerne udbrede kendskabet til den argentinske tango.
gallery icon

Se billedserie

Parret Annette Ikast og Jesper la Cour har danset tango i mange år. Med en ny festival i Køge vil de gerne udbrede kendskabet til den argentinske tango.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festival fejrer argentinsk tango

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festival fejrer argentinsk tango
Køge - 20. marts 2019 kl. 16:14
Af Torben Thorsø

Dette forår kan danseglade folk fra nær og fjern blive budt op til en helt særlig oplevelse omkring den argentinske tango. Det sker med den nye festival Tangoby Køge 2019, hvor der bydes op til dans på byens pladser og indenfor på dansegulvet.

- Vi vil gerne skabe et lille Buenos Aires og for en kort stund et glimt af en drøm, siger Annette Ikast, der sammen med partneren Jesper la Cour står bag fire dage med tangotrin i Køge, sidst i april måned.

De er selv passionerede tangodansere gennem mange år og vil gerne dele deres glæde ved dansen med andre.

- Vi vil gerne lære folk lidt mere om argentinsk tango og hele den stemning, der er omkring dansen, siger de og fortæller, at nu hvor Køge har fået flere nye pladser, er det oplagt at lade dansen indtage byens rum. De håber også, at byens erhvervsliv har lyst til at danse med og byde på lækkerier med inspiration fra Argentina og dansens verden.

Tangoforeningen i Køge har nu eksisteret i 10 år og er inspireret af, at den argentinske tango i 2009 blev optaget på den eftertragtede UNESCO-liste over umistelig kulturel verdensarv.

- Både den optagelse af dansen og etableringen af vores egen forening synes vi, at der er grund til at fejre og derfor har vi sammensat et spændende program til festivalen, forklarer Jesper la Cour.

Han fortæller, hvordan programmet er kombineret, så der både er offentlige danseopvisninger på for eksempel Kulturtorvet og Stationspladsen samt gratis introduktion til tango på Teaterbygningen. Fredag og lørdag aften er der så også professionelle musikere i verdensklasse på scenen til en aften med musik og dans.

Det hele bliver indledt onsdag den 24. april, hvor der er Street Tango og dokumentarfilm om tango.

Tangoby Køge 2019 foregår i dagene 24.-28. april.

Her vil der være internationale tango-orkestre i byen og mange muligheder for at komme tæt på den argentinske tango.

Der vil desuden være street tango, gratis tango lektioner, workshops og to gange tangobal på Teaterbygningen.

En del af aktiviteterne er gratis mens der er entré til andre.

Læs meget mere på hjemmesiden: www.tangonoche.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk