16. december 2018
En 51-årig far blev ved Retten i Roskilde i går idømt en fængselsstraf på to år og seks måneder for gentagne gange at have forgrebet sig på sin egen datter, som nu er i de tidlige teenageår. Foto: Katrine Wied
En 51-årig far blev ved Retten i Roskilde i går idømt en fængselsstraf på to år og seks måneder for gentagne gange at have forgrebet sig på sin egen datter, som nu er i de tidlige teenageår. Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Far dømt for overgreb mod datter: - Vi blev hinandens små-kærester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Far dømt for overgreb mod datter: - Vi blev hinandens små-kærester
Køge - 06. april 2018 kl. 10:54
Af Anders Fallesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 51-årig far fra Køgeområdet blev i går idømt to år og seks måneders fængsel for gentagne overgreb og voldtægtsforsøg på sin egen datter, som nu er i teenagealderen.

Det skriver DAGBLADET, der som det eneste medie var til stede ved retssagen.

Faderen havde forinden nægtet sig skyldig i voldtægtsforsøg, men erkendte, at der var foregået både upassende og strafbare handlinger.

Han forklarede i Retten i Roskilde, at det havde udviklet sig mellem dem, og at han og datteren med tiden var blevet »hinandens små-kærester.« Han kaldte det »forkvaklet« og tilføjede, at der havde været »en tiltrækningskraft, men at der aldrig var tale om tvang.«

Anklagemyndigheden påstod op til 3,5 års fængsel, mens forsvarer Thomas Fogt argumenterede for mellem ét og halvandet års fængsel.

- For langt de fleste mennesker er det, som er foregået, helt, helt uforståeligt, sagde Thomas Fogt i sin procedure og fortsatte:

- Men selvom vi på ingen måde kan forstå, hvordan en far på denne måde kan miste respekten for sin egen datter, må vi, som har været til stede her i dag, kigge nøje på beviserne. Det er ikke alle, som har været her, og nogle folk vil måske kalde på dødsstraf i sådanne sager. Men vi, der har været her, har en helt særlig forpligtelse til at lægge vores følelser til side og udelukkende se på beviserne. Og jeg kommer aldrig til at sige, at pigen lyver og opdigter ting, men jeg vil tillade mig at stille spørgsmål ved nogle nuancer i hendes forklaringer. Ved det meget alvorlige forhold om voldtægtsforsøg slår det mig, at der er meget få ord i hendes forklaring, som beskriver selve forsøgene. Ellers taler hun kun om det i abstrakt form, sagde han blandt andet.

Dommer og domsmænd var imidlertid helt enige om både skyldsspørgsmål og strafudmåling og valgte fuldt ud at tro på pigens forklaring om overgrebene. De kaldte den troværdig og lagde vægt på, »at hun ikke efterlod indtryk af at ville overdramatisere det. I den første afhøring ville hun endda slet ikke komme ind på det,« sagde dommer Jørgen Lougart efter en times votering.

Den 51-årige mand skal desuden betale 75.000 kroner i tortgodtgørelse til sin datter. Han udbad sig straks betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

Læs meget mere om sagen i DAGBLADET fredag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk