10. december 2018
En i dag 16-årig pige fra Køge fortalte under retssagen i februar om sin fars vold, som havde stået på siden 2008. Nu er manden dømt skyldig i volden. Foto: Katrine Wied
En i dag 16-årig pige fra Køge fortalte under retssagen i februar om sin fars vold, som havde stået på siden 2008. Nu er manden dømt skyldig i volden. Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Far dømt for at banke datter i næsten ti år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Far dømt for at banke datter i næsten ti år
Køge - 23. februar 2018 kl. 06:00
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Slået med flad hånd i baghovedet, skubbet omkuld, sparket på lårene, revet i håret og slået i hovedet med en mobiltelefon. En i dag 16-årig pige fra Køge måtte i næsten ti år lægge krop til adskillige tilfælde af vold fra sin biologiske far.

Nu er den 54-årige mand dømt skyldig i volden af Retten i Roskilde.

Ifølge pigen begyndte episoderne helt tilbage fra 2008, da hun var omkring seks år og boede hos sin far, der var skilt fra moren. Hun husker, at faren begyndte at råbe ad hende. Han kunne kalde hende for møgsæk, billig luder eller so, fortalte pigen under retssagen. Det kunne komme som et lyn fra en klar himmel og ofte over ingenting, hvis hun havde glemt et håndklæde på gulvet eller havde for mange sko liggende i gangen.

Den 16-årige beskriver sin far som en mand med meget temperament, der bliver hurtigt vred. Hun fortalte, at han har drukket dagligt i mange år, og det gør hans temperament værre.

Frygtede for sit liv
Allerede da hun var seks-syv år, begyndte faren at være voldelig. I starten tog han hårdt fat i hende, men i takt med at hun blev ældre og begyndte at svare igen, blevet det værre.

Da hun var ni-ti år, truede han hende med fjernbetjeningen eller en knyttet hånd. Hun huskede en episode, hvor han kastede et glas efter hende, som ikke ramte. Han har revet, sparket, nevet og slået hende i baghovedet mange gange, forklarede pigen.

Den 16-årige fortalte om en lang række konkrete episoder, hvor faren havde været voldelig. Blandet om en dag hvor hun sad ned, og da hun rejste sig op, sparkede faren hende på siden af låret, mens han råbte ad hende.

En anden gang råbte han så meget, at hun frygtede for sit liv. Ifølge pigen råbte han, at hun skulle flytte hjem til sin mor, men da hun ville pakke sine ting, greb han fat i hendes arm, rev hende i håret og sparkede hende flere gange.

Helt indtil august 2017 fortsatte det med lignende episoder, og undervejs havde den i dag 16-årige pige fortalt om volden til både sin mor, skolen og til slut kommunen. I sidste ende blev hendes voldelige far meldt til politiet.

»Det var blot et dask«
Den 54-årige mand vidnede også under retssagen, og her nægtede han sig skyldig i anklagerne om vold mod sin datter. Han indrømmede, at han havde fastholdt hende flere gange for at få hende til at høre efter, uden at det dog var hårdt.

I retten fortalte manden, at han havde puffet til hende, men aldrig skubbet, og han havde aldrig slået sine børn, bortset fra at klappe sin datter på brystkassen. Pigen fortalte ligeledes om en episode, hvor faren havde slået hende i hovedet med en mobiltelefon, men det afviste han. I stedet var der blot tale om et dask, lød farens forklaring.

I sidste ende vurderede retten, at pigens forklaring var troværdig, og sammenholdt med den 16-åriges søsters og mors forklaring, blev den 54-årige mand fra Køge kendt skyldig i den mangeårige vold.

Udover de tre måneders betinget fængsel skal manden også udføre 80 timers samfundstjeneste.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk