27. maj 2019
Familien fra Bjæverskov mener ikke, at Køge Kommune har ydet den fornødne hjælp til Helene (i midten), som nu kæmper med livstruende overvægt. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Familien fra Bjæverskov mener ikke, at Køge Kommune har ydet den fornødne hjælp til Helene (i midten), som nu kæmper med livstruende overvægt. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Familie råber om hjælp og kritiserer kommune: - De følger bare deres system

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familie råber om hjælp og kritiserer kommune: - De følger bare deres system
Køge - 14. august 2018 kl. 13:45
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

16-årige Helene fra Bjæverskov kæmper en hård kamp mod sin livstruende overvægt, og i år flere har hendes forældre kæmpet for at få den rette hjælp. Ifølge Helenes mor har Køge Kommune langt fra gjort, hvad de kunne.

- Jeg synes ikke, at kommunen kigger ud af boksen for at skaffe den rigtige hjælp. I stedet for følger de bare deres system. Vi mener, at der er store huller i den måde, som tingene kører på i øjeblikket, og det er problematisk, når det går ud over sagsbehandlingen, siger Rikke Kristensen.

Helene lider af tvangsoverspisning - også kaldet Binge Eating Disorder (BED) - og for familien handler det mindst lige så meget om at sætte fokus på det generelle problem.

- Vi vil fortælle om det her for at sætte fokus på den overordnede problematik. Vi vil ikke opfattes som nogen, der ønsker ynk og medlidenhed, og vi har heller ikke regnet med, at det her vil hjælpe vores egen sag. Vi vil bare gøre noget for det store billede og for at forbedre systemet, understreger Rikke Kristensen.

Hos Køge Kommune erkender man, at sagsbehandlingen den seneste tid har været for langsom.

- Et langt stykke hen ad vejen kan vi godt forstå familiens behov, og der har undervejs været gjort flere forskellige ting for at løse problemet. Men her på det seneste er der gået for lang tid med at finde en løsning, siger Henrik Laybourn, der er direktør for børne- og uddannelsesforvaltningen i Køge Kommune.

Læs hele historien i tirsdagens udgave af DAGBLADET Køge.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk