23. september 2020
På baggrund af den 19-åriges anmeldelse blev der sendt en massiv udrykning incl. lægehelikopter til Havnen i Køge. Arkivfoto
På baggrund af den 19-åriges anmeldelse blev der sendt en massiv udrykning incl. lægehelikopter til Havnen i Køge. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Falsk anmeldelse kan ende med kæmperegning til 19-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Falsk anmeldelse kan ende med kæmperegning til 19-årig
Køge - 09. december 2019 kl. 12:39
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tidligt søndag morgen ved 4-tiden kom et alarmopkald, hvor en anmelder oplyste, at tre personer var stukket med kniv ved et diskotek på havnen i Køge.

Flere politipatruljer, tre ambulancer, akutlægebilen og lægehelikopteren blev sendt til stedet. Politi og redning kunne dog ikke finde nogen tilskadekomne, og ingen af dørmændene på stedet havde kendskab til et knivstikkeri, hvorfor hele redningsberedskabet blev aflyst. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

En patrulje traf anmelderen, en 19-årig mand fra Solrød Strand, foran beværtningen på havnen. Han fastholdt, at nogen af hans venner var blevet stukket med kniv.

Politiet undersøgte hele området uden at finde hold i anmeldelsen, hvorfor der opstod en mistanke om, at der kunne være tale om falsk anmeldelse.

Efterforskningen viste, at den 19-årige havde ringet til politiets vagtcentral bare en time tidligere på aftenen.

Betjenten på vagtcentralen, som havde talt med manden, havde skønnet ham påvirket af alkohol, da han var meget svær at forstå. Den 19-årige havde talt usammenhængende, og politiet havde på baggrund af hans henvendelse ikke fundet, at en patrulje skulle rykke ud, hvilket den unge mand i røret ikke havde været tilfreds med.

Den 19-årige blev på den baggrund anholdt og sigtet for at indgive falsk anmeldelse, og derved have forårsaget unødig udrykning fra redningsberedskabet.

Han blev taget med til stationen, hvor han blev anbragt i detentionen til afrusning. Han blev senere på morgenen afhørt til sagen.

Baggrunden for den 19-åriges opringninger til alarm 112 var, at han havde været i byen på havnen i Køge, hvor han havde været utryg efter en konflikt mellem ham og nogle andre unge mænd.

Den 19-årige ville derfor ved sin anden henvendelse være sikker på, at politiet tog ham alvorligt.

Den 19-årige blev løsladt efter afhøringen, men han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk