23. november 2017
Trio Minerva giver en gratis kammerkoncert ved den stiftende generalforsamling.
Trio Minerva giver en gratis kammerkoncert ved den stiftende generalforsamling.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Entusiaster stifter klassisk musikforening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Entusiaster stifter klassisk musikforening
Køge - 19. april 2017 kl. 14:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køge: - Vi er vilde med klassisk musik.

Sådan lyder det fra folkene bag en ny musikforening i Køge. Byens Musikliv har vokseværk. Nyeste skud på stammen er en klassisk musikforening, der holder koncert og stiftende generalforsamling søndag 23. april klokken 15.00 på Teaterbygningen i Køge.

Idéen til en lokal, klassisk musikforening er opstået i KøgeBibliotekernes lytteklubber. Det blev pludseligt tydeligt, at interessen for klassisk musik og al den viden, der gemmer sig i musikhistorien, er stor. Tidligere i år tog deltagerne i lytteklubberne initiativ til et opstartsmøde om den nye musikforening. Tilslutningen fra borgere i alle aldre, lokale musikere og komponister samt repræsentanter fra byens musikinstitutioner viste sig at være overvældende stor, og der blev nedsat en arbejdsgruppe, som nu er klar til stiftelsen af foreningen.

- Foreningen vil arrangere klassiske musikarrangementer af høj kvalitet og samtidig skabe et grundlag for, at folk kan få mere viden omkring klassisk musik, fx i form af foredrag og lytteklubber. Endvidere vil vi gerne styrke betingelserne for, at børn og unge kan opleve mere levende klassisk musik i Køge i fremtiden, siger René Ljunggren, som er en af personerne bag initiativet.

Musikforeningen sættes i søen for fuld musik. Trio Minerva sender Køges nye musikforening ud på sin jomfrurejse med en kammerkoncert, hvor de spiller musik af blandt andre Brahms og Mozart. Trioen består af nogle af landets ypperste musikere: Tobias Durholm, som er violinist og koncertmester i Det kgl. Kapel, Lasse Mauritzen, som er solohorninst i DR-Symfoniorkestret, samt pianisten Henrik Bo Hansen. Trioen begyndte at spille sammen i 2004 og har siden da optrådt i mange forskellige sammenhænge.

Efter koncerten finder musikforeningens stiftende generalforsamling sted, hvor alle - nysgerrige såvel som eventuelle kandidater til foreningens bestyrelse - opfordres til at deltage.

Der er gratis adgang både til koncerten, der er støttet af Køge Kommunes Kulturpulje og til generalforsamlingen - så det er bare at møde op.

hefø

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk