1. oktober 2020
I begyndelsen af januar 2017 ramte stormfloden Køge, hvor vandstanden nåede op på 157 centimeter over normalen. Med planerne om en ny kystsikring vil man beskytte kommunen i højere grad. Foto: Hans-Jørgen Johansen
I begyndelsen af januar 2017 ramte stormfloden Køge, hvor vandstanden nåede op på 157 centimeter over normalen. Med planerne om en ny kystsikring vil man beskytte kommunen i højere grad. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Enige politikere skubber ambitiøs kystsikring videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enige politikere skubber ambitiøs kystsikring videre
Køge - 21. marts 2018 kl. 13:45
Af Simon de Visme

Den politiske opbakning var stor på gårsdagens byrådsmøde i Køge, hvor den store plan for kystsikring langs kommunens kystlinje blev diskuteret. Projektet lægger op til at etablere en 11 kilometer lang kystsikring til en pris på 100 millioner kroner.

arrow Læs også: Kommuner kræver penge fra staten til kystsikring: - Retfærdigt

Samtlige partier i Køge Byråd talte positivt om kystsikringen, og der var enighed om at arbejde videre med projektet i sin nuværende form.

- Da stormfloden ramte i 2017 kæmpede borgere og kommunen med næb og klør for at mindske skaderne. Den situation risikerer vi at se igen - men heldigvis har vi muligheden for at forberede os på den. Derfor er jeg glad for, at vi kan arbejde videre med et ambitiøst projekt, der beskytter hele kommunens kystlinje, siger byrådsmedlem Niels Rolskov (EL), der også er formand for kommunens klima- og planudvalg.

Finansieringen af det ambitiøse projekt skal efter planen hovedsagelig ske via årlige betalinger fra borgere med fast ejendom i områderne, som får nytte af kystsikringen. De sidste ti millioner betaler Køge Kommune.

Ifølge Konservative er boligejernes betaling fornuftig.

- Når man forestiller sig, at en gennemsnitlig ejendom i højrisikozonen vil blive belastet med en udgift svarende til omkring to kartoner cigaretter om året, så synes jeg, det er en pris, som er rigtig godt givet ud for den tryghed, man får med kystsikringen, siger Thomas Kampmann (K).

Læs mere i DAGBLADET Køge onsdag.

arrow Se billederne: S-profiler bliver klogere på ambitiøs kystsikring
24. april 2019 kl. 13:17 Opdateret: kl. 13:17
arrow Ét år efter stormfloden: Nu mangler blot kystsikringen
04. januar 2018 kl. 12:59 Opdateret: kl. 12:59
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk