26. maj 2019
Rikke Fladberg er lige blevet udtaget til U15 landsholdet i badminton. På lang sigt drømmer hun om en OL-medalje i 2016 eller 2020.
gallery icon

Se billedserie

Rikke Fladberg er lige blevet udtaget til U15 landsholdet i badminton. På lang sigt drømmer hun om en OL-medalje i 2016 eller 2020.
Foto: Hans Jørgen Johansen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En familie med fjer på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En familie med fjer på
Rikke Fladbergs far har vundet VM i badminton, moderen All England og storebroderen spiller på U19 landsholdet. Nu er hun selv blevet udtaget til U15 landsholdet.
Køge - 21. september 2009 kl. 15:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Køge: Kun tre uger inden Rikke Fladberg skulle med sin klasse på lejrskole, fik hun den glædelige nyhed, at hun var udtaget til U15 landsholdet i badminton.

Selv om det betød, at hun måtte lade klassekammeraterne fra 8.c på Sct. Nicolai Skole i Køge tage af sted uden hende, var hun var ikke et sekund i tvivl om, at hun skulle med til landsholdsturneringen i Tyskland.

- Jeg prioriterer badminton som nummer et. Det er ret stort at blive udtaget til U15 landsholdet, for det er kun seks drenge og seks piger der bliver valgt, siger hun.

Rikke Fladberg har spillet badminton siden hun var fem år. I starten trænede hun i Køge men flyttede for tre til fire år siden til Solrød Strand Badmintonklub.

- Vi har nogen af Danmarks bedste trænere, og så er der dygtige spillere på stort set alle årgange. I min årgang er der ikke så mange, men så træner jeg med de ældre spillere, og det giver gode træningsmuligheder, forklarer hun.

Interessen for at spille badminton kommer mildest talt ikke fra fremmede.

Navnene på Rikkes forældre Steen Fladberg og Kirsten Larsen klinger sødt i ørene på alle med bare den mindste smule interesse for badmintonsporten. Steen Fladberg vandt blandt andet VM i 1983, og Kirsten Larsen vandt All England i 1987. Udtrykket "æblet falder ikke langt fra stammen" har vist sig i fulde drag at komme til sin ret i Rikkes familie. For udover Rikke spiller storebror Rasmus Fladberg på U19 landsholdet og skal til ungdoms-VM i Malaysia.

- I starten var jeg da nok mest interesseret i sporten på grund af mine forældre. Men nu, hvor jeg er blevet ældre, er det helt klart mit eget valg. Mine forældre siger netop, at jeg ikke skal føle mig presset på grund af det, de og min storebror har opnået. forklarer Rikke.

At familiens navn ofte bliver forbundet med badminton får bare Rikke til at brænde endnu mere for det, hun laver. Men større betydning har forældrenes sportsresultater ikke haft for hende.

- Jeg tænker ikke så meget over det, som folk tror. For mig er de jo ikke badmintonstjerner men bare mine forældre, siger hun.
Venner for livet
En af de ting, der tiltaler Rikke ved sporten, er at der er masser af socialt samvær, der fører til, at hun har fået mange gode venner.

- Mine veninder kan bekræfte, at jeg nogen gange ikke kan være sammen med dem så længe, fordi jeg skal træne. Så der er selvfølgelig nogle begrænsninger. Til gengæld får jeg glæden ved at komme til turneringer, møde nye venner, spille kampe og vinde. Det er det hele værd, siger hun.

Der ligger hård træning bag Rikkes succes. Hun træner badminton seks gange om ugen i halvanden til to en halv time og styrketræning to gange om ugen i cirka en time per gang. Derudover går hun i ottende klasse, og begynder at få flere lektier at se til.

- Nogen gange bliver lektierne lavet i sidste øjeblik. Men indtil videre har jeg nået det hele, siger hun.
Drømmer om OL
Rikkes store håb er at vinde en medalje ved OL i 2016 eller 2020.

Sammen med 14 andre piger deltager hun i "med vilje-projektet", hvor trænerne ser på spillernes fremtid og spillestil, og hvordan den kan ændre sig til det bedre. Målet med projektet er, at en af pigerne kommer til OL og vinder en medalje, og på trods af sit beskedne væsen er Rikke ikke et sekund i tvivl:

- Jeg håber, det bliver mig.

Også på kort sigt har Rikke nogle håb og drømme.

- Jeg vil rigtig gerne ligge nummer to i single på ranglisten. De to piger, der ligger nummer et og to, har jeg haft svært ved at slå. Men nu er jeg kommet tættere på. Og så vil jeg også gerne med i internationale turneringer, siger hun.

Årets første turneringer er vigtige for Rikke, fordi de bestemmer hvor på ranglisten, hun bliver placeret. Efter første turnering ligger hun flot placeret med en andenplads i double og to tredjepladser i henholdsvis single og mix double.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk