24. marts 2019
Her til formiddag blev det meldt ud, at alle Køge Kommunes boldbaner lukkes på ubestemt tid på grund af den ekstremt nedbørsfattige sommer. Foto: Anders Fallesen
Her til formiddag blev det meldt ud, at alle Køge Kommunes boldbaner lukkes på ubestemt tid på grund af den ekstremt nedbørsfattige sommer. Foto: Anders Fallesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekstrem tørke: Kommune lukker alle boldbaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekstrem tørke: Kommune lukker alle boldbaner
Køge - 09. august 2018 kl. 12:11
Af Anders Fallesen og Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I næste uge kører ETK's mandskab i Køge Kommune ud til de kommunale boldbaner for at låse mål på alle baner sammen. Banerne er nu blevet lukket på ubestemt tid efter den meget regnfattige sommer, der har fjernet alt grønt græs og blot efterladt tørre, hårde og svedne baner.

Det skriver DAGBLADET Køge.

arrow Læs også: Efter jævnlig regn: Tørkeramte boldbaner åbnes op igen

Beslutningen om at lukke kommunens boldbaner blev meldt ud her til formiddag, og fra ETK's side er det vurderingen, at der skal omtrent 14 dages solid regn til, før banerne igen er grønne og brugbare, fortæller koordinator og ansvarlig hos ETK, Lasse Yssing.

- Det er meget grelt netop nu, og i samråd med klubberne, som meget gerne vil have baner at spille på resten af sæsonen, har vi derfor truffet denne beslutning, siger han.

Han fortæller, at banelukningen omfatter »meget tæt på alle baner,« hvilket ifølge Lasse Yssing svarer til 50 baner ud af cirka 52.

Banelukningen er også koordineret med foreninger og skoler, fortæller Lasse Yssing.

- Men vi kan jo ikke komme i kontakt med alle spillere, så for at otte gutter ikke lige tager ud på de lukkede baner, kører vi ud i næste uge og låser målene sammen, siger han.

Koordinatoren oplyser, at risikoen ved at spille på tørkeramte baner, at græssets hjerteskud slides væk, hvilket fjerner muligheden for, at det kan gro igen.

Læs reaktioner fra flere af de lokale fodboldklubber i torsdagens udgave af DAGLBADET Køge.

arrow Afsvedne og hårde: Fodboldbaner lider i tørken
31. juli 2018 kl. 13:30 Opdateret: kl. 12:58

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk