24. juni 2021
Borgmester Marie Stærke besøgte onsdag politiets mobile politistation, som blev stillet op ved Ølby Station for at vejlede og modtage tip fra borgere i området. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Borgmester Marie Stærke besøgte onsdag politiets mobile politistation, som blev stillet op ved Ølby Station for at vejlede og modtage tip fra borgere i området. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter skyderi: Køge intensiverer SSP

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Efter skyderi: Køge intensiverer SSP
Køge - 22. januar 2020 kl. 17:56
Af Katrine Wied

- Jeg bliver både vred og også skuffet. Det er min umiddelbare reaktion.

arrow Læs også: Skud-offer har tilknytning til bandemiljø

Det var ordene, da Køges borgmester Marie Stærke onsdag eftermiddag besøgte gerningsstedet på Karlemosevej, hvor en 17-årig mand fra Greve blev skudt aftenen forinden.

- Skydevåben hører ikke til i Danmark. Det er forfærdeligt, når der bliver skudt på gaden og endnu mere forfærdeligt, når det er i Køge. Når man tager af sted en aften og har et våben med, så har man ikke gode tanker i sig og så har man til hensigt at skade nogen. Jeg bliver også skuffet, for nu har der været ro på så længe, og så sker det her, siger Marie Stærke (S).

Mere SSP

Hun fortæller, at Køge Kommune nu vil øge indsatsen og samarbejdet med politiet i en periode.

- Nu kommer SSP til at være mere herude, end de ellers er. Vi kommer også til at intensivere møderne mellem SSP og politiet i en periode. Vi vil også sætte gang i bekymringssamtaler med familierne, hvis politiets efterforskning viser, at der er borgere fra Køge Kommune involveret, siger Marie Stærke med henvisning til, at det 17-årige offer er fra Greve.

Venter med ekstrapulje

Da Køge var ramt af bandeproblemer i 2017, afsatte Køge Kommune en million kroner, så man kunne frikøbe medarbejdere med særlig viden på området til udelukkende at beskæftige sig med forebyggelse og kontakt til bandemedlemmer og pårørende. Men da politiet havde efterforsket sagen færdig og den kom for domstolene, valgte Køge Kommune igen at spare pengene. Så bevillingen blev ikke forlænget.

Vil I genoprette den pulje nu?
- Så langt er vi ikke kommet endnu. Jeg kunne godt tænke mig, at politiet er nået længere med efterforskningen, før vi begynder at overveje det, så vi ved, om det er banderelateret, og hvor stort eller lille et spil , det her er en del af, siger Marie Stærke.

Venstres gruppeformand i Køge Byråd, Ken Kristensen, var onsdag ude med en skarp kritik af det politiske flertal og Marie Stærke i spidsen. Han anklagede det, han kaldte den politiske ledelse, for at vende det blinde øje til viden om bandeproblemer, og at Karlemoseparken kom på boligministeriets ghettoliste i december. Han sagde endvidere, at den politiske ledelse forsøge at tegne et lyserødt billede af kommunen.

Men den kritik ønsker Marie Stærke ikke at forholde sig nærmere til.

- Jeg synes ikke, at der er beviser nok på bordet til, at jeg kan have kommentarer til det endnu. Jeg synes, det er ærgerligt at lave politik på sådan en hændelse, før vi ved mere, siger hun.

Ken Kristensen kritiserer dig også for ikke at tage ghettolisten alvorligt som et analyseværktøj, der kan pege på problemer, som kommunen burde reagere på. Hvad mener du om den kritik?

- Det står for hans egen regning, for jeg kan ikke se, at vi ikke tager det alvorligt. Vi kom på ghettolisten, fordi et stort udsnit af beboerne i Karlemoseparken kom i fængsel. Jeg havde møde med regeringens ghetto-repræsentanter i mandags, som var tilfredse med vores indsats og hæftede sig ved det tætte samarbejde, vi har mellem boligselskaberne, kommunen og politiet, siger Marie Stærke.

Politiet har endnu ikke klarlagt, om skyderiet har forbindelse til bandekriminalitet.

Den 17-årige mand er fortsat indlagt på hospitalet, men er uden for livsfare.

arrow Skudsag: Beboerformand har håb til video-overvågning
23. januar 2020 kl. 16:04 Opdateret: kl. 12:28
arrow Flere borgere henvender sig med tip: Endnu ingen sigtet i skudsag
23. januar 2020 kl. 10:32 Opdateret: kl. 10:32
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk