18. december 2017
Gerda Jørgensen kan fejre 40-års jubilæum i Køge Kommune, og tirsdag får den 64-årige pædagog overrakt Dronningens Fortjeneste Medalje. Foto: Simon de Visme
gallery icon

Se billedserie

Gerda Jørgensen kan fejre 40-års jubilæum i Køge Kommune, og tirsdag får den 64-årige pædagog overrakt Dronningens Fortjeneste Medalje. Foto: Simon de Visme
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter 40 år med børnene: Gerda får dronningens medalje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter 40 år med børnene: Gerda får dronningens medalje
Køge - 24. september 2017 kl. 14:02
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et langt arbejdsliv er ved at være slut, men inden da skal hun hædres.

Efter 40-års tro tjeneste i Køge Kommune får 64-årige Gerda Jørgensen tirsdag overrakt Dronningens Fortjeneste Medalje. Oprindeligt begyndte hun som pedel på den gamle Tøxens Skole, og efter 13 år som dagpleje, har Gerda Jørgensen de seneste 20 år arbejdet som pædagog i Børnehuset Firkløveret i Køge.

Den 1. november går hun på pension, og Gerda Jørgensen kan se tilbage på en tid med masser af smil, glæde og positive historier.

- Jeg har arbejdet meget med udsatte børn og familier, og det er fantastisk at være med til at gøre en forskel og bryde en social arv, siger Gerda Jørgensen og uddyber:

- Det giver glæde, og det er dejligt at opleve, at mange sager ender positivt. Det er et eksempel på, at den tidlige indsats gør rigtig meget godt.

For den kvindelige pædagog har børnenes faglige udvikling været i fokus, ligesom tryghed og nærvær har været essentielt.

- Det vigtigste er at være nærværende, for så kan børnene søge tryghed hos en. Der kan være langt op til en høj voksen, så det er vigtigt at komme ned i øjenhøjde, forklarer Gerda Jørgensen.

Tidligere på året kunne Børnehuset Firkløveret hejse »Det grønne flag« som et bevis på, at børnehuset vægter naturen højt. Flaget er Friluftsrådets mærkningsordning til dagtilbud med særlig fokus på natur, udeliv og miljø, og for Gerda Jørgensen har det været en fornøjelse med de mange aktiviteter og ture udendørs.

- Vi er meget ude i naturen, og det er positivt for børnene. De får et bedre immunforsvar, og de bliver mere undersøgende og nysgerrige. De bliver eksempelvis mindre bange for edderkopper og bænkebidere, fortæller hun.

Tirsdag skal Dronningens Fortjeneste Medalje modtages, og Gerda Jørgensen kan slet ikke lade være med at smile, da hun tænker på tirsdagens hæder.

-Det er fantastisk og virkelig stort. Jeg har været heldig med, at mit helbred har været godt, siger hun.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk