9. juli 2020
Da Anette Hallev endelig fandt frem til sin far havde han lige siden de blev adskilt gået med et billede af dem begge i lommen. Det rørte hende dybt, at han aldrig havde glemt hende. Foto: Jørgen Jørgensen
Da Anette Hallev endelig fandt frem til sin far havde han lige siden de blev adskilt gået med et billede af dem begge i lommen. Det rørte hende dybt, at han aldrig havde glemt hende. Foto: Jørgen Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter 19 år: - Jeg elsker dig, min skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter 19 år: - Jeg elsker dig, min skat
Køge - 18. april 2019 kl. 13:04
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter en barndom uden sin far, så lærte hun ham endelig at kende, før han døde.

arrow Læs også: Detektiv på jagt i familiehemmeligheder

Anette Hallev fortæller, at da hun var omkring 12 år begyndte det, at gå op for hende, at der var noget »galt« og at hendes rigtige far var derude et sted. Hun begyndte efterhånden at søge efter ham alle steder og hver gang hun i de følgende år var ude at rejse blev det en vane at slå op i telefonbogen under hans navn.

- Han var sømand, så jeg begyndte også at gå i sømandskirker for at høre om nogle kendte til ham, siger hun og fortsætter:

- Det var faktisk en præst fra en sømandskirke i Kingston Upon Hull, der til sidst ringede til mig, fordi han mente at en sømand, der kom i kirken hver søndag nok var min far, siger hun og kan stadig huske, hvordan det var endelig at høre sin fars stemme:

- Jeg ringede op og telefonen blev taget med det samme. Det var min far, der talte gebrokkent dansk med engelsk accent, og de første ord fra ham var ord som jeg aldrig havde hørt derhjemme i barndommen: »Jeg elsker dig, min skat«.

Selvom det efterhånden er mange år siden, så kan Anette Hallev stadig genkalde sig følelsen af endelig at høre noget fra sin far.

- Det pludselig at høre, der var nogle i mit liv, der elskede mig; det betød alt for mig, siger hun og fortæller, hvordan hendes far hele sit liv havde gået med et billede af hende og ham i sin pung.

Når han ikke tidligere havde taget kontakt, så var det den klassiske historie om, at han var bange for, at hun havde fået en ny far og ikke ville bryde ind og såre hende.

Da hun endelig mødte ham ansigt til ansigt var det i Kastrup Lufthavn, hvor han var fløjet ind fra England.

- Det var om sommeren og han var noget af et syn, husker hun:

- Han havde en kæmpestor parkacoat på, fra hans tid på Thulebasen, og dertil cowboystøvler som James Dean, der var hans store idol, da han var ung. Da jeg sagde til ham, at det var alt for meget tøj, svarede han bare: »Jeg har taget det bedste tøj på fra mit liv, for jeg skulle møde dig« Så tog han min hånd og sagde: »Nu går vi.«

Oplevelsen med endelig at finde hendes egen far igen fik hende til at tage initiativ til eftersøgningstjenesten Genforening.

Hun har netop skrevet en bog om hendes arbejde.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk