14. april 2021
Hos Pengea Park i Bjæverskov er der glæde over udsigten til at kunne åbne, men også usikkerhed overfor, hvordan det kommer til at foregå. Her er det brødrene Marc Vogel og Dennis Netsov, der står bag parken. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Hos Pengea Park i Bjæverskov er der glæde over udsigten til at kunne åbne, men også usikkerhed overfor, hvordan det kommer til at foregå. Her er det brødrene Marc Vogel og Dennis Netsov, der står bag parken. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dyrepark usikker på genåbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyrepark usikker på genåbning
Køge - 25. februar 2021 kl. 12:48
Af Torben Thorsø

- Det bliver helt sikkert ikke den sædvanlige, hyggelige åbning op til påsken, som vi er vant til.

Det fortæller Marc Vogel, der sammen med sin bror driver den lille dyrepark Pangea Park i Bjæverskov ved Køge.

Brødrene sendte for få uger siden et nødråb ud, hvor de opfordrede til at man støttede parken, så den kunne overleve tvangslukningen, og forudså i den forbindelse, at hvis man ikke kunne åbne i påsken, så ville det for alvor se slemt ud.

I det lys er han selvfølgelig postiv overfor de seneste udmeldinger om, at »udendørs kulturinstitutioner« kan genåbne fra 1. marts.

- Det er da super, at vi nu kan få lov til at åbne, men nu ser vi meget frem til, hvordan det skal kunne lade sig gøre, siger han.

Han fortæller, hvordan en af de store udfordringer bliver den forholdsvise friske coronatest som gæsterne skal møde op med ved indgangen.

På onsdagens pressemøde blev det meldt ud, at der bliver stilles krav om, at gæsterne kan fremvise en negativ test, der er højest 72 timer gammel. Det giver i følge Marc Vogel to store udfordringer:

- Vi har jo ingen særlig forudsætninger for at vurdere ægtheden af de papirer folk kommer med, så vi må jo først og fremmest bare stole på, hvad der står på sedlen.

Han er dog bange for, at i praksis, så vil de desværre også blive nødt til at sende nogle familier hjem igen:

- Jeg tror desværre, at vi bliver nødt til at afvise nogle i døren, for det er nok ikke alle, der har hørt om det krav, før de tager herud, forudser han.

Sammen med broderen og resten af holdet i Pangea Park er han nu ved at sætte sig ind i, hvordan de nye retningslinjer skal tackles i forhold til, hvor mange gæster, der må være på området af gangen og hvor de må være.

- Vi er vel stadig underlagt forsamlingsforbuddet, der godt nok er hævet til 25 mennesker, men hvordan vi arrangerer det, skal vi lige finde ud af. Det sætter jo selvfølgelig også nogle begrænsninger for en forventet indtjening i den kommende sæson, siger han og peger på, at det kan være tvivlsom om det overhovedet kan betale sig at holde åbnet i forhold til kravene omkring de forskellige hjælpepakker.

Helt konkret skal de også i den kommende tid også finde ud af om for eksempel deres populære »krybdyrsgrotte« er en del af de udendørs aktiviteter - eller om den skal være spærret af og parken dermed miste en stor attraktion.

Hvis det stod til Marc Vogel, så er det efterhånden tid til at lukke endnu mere op for samfundet, så vi kan få mere gang i økonomien, hele vejen rundt:

- Jeg synes, at nu hvor man har sagt A, så må man også sige B, men jeg er jo ikke politiker og har noget at sige her. Jeg tror bare at de her halve løsninger bliver rigtig dyre for samfundet. Man kan jo allerede se, hvordan mange firmaer går konkurs og mange står uden job. Der er et meget dårligt forbrugermæssigt flow i Danmark nu og man kan frygte, at selvom vi får lov til at åbne, så er der ingen, som overhovedet har penge at bruge i ZOO - eller i det hele taget har lysten til at komme der.

I den forbindelse bemærker han også, at hele situationen med stor sandsynlighed tynder ud i de faste gæster, der plejer at komme.

Det gælder ikke mindst de mange bedsteforældre, der plejer at tage børnebørnene med i dyreparken.

Han kan allerede fornemme, at mange blandt den ældre generation vil holde sig væk af frygt for at blive smittet.

Her nævner han endnu en stor udfordring for et lille foretagende som Pangea Park - der ikke har en stor og solid økonomi i ryggen.

- Det hele bliver jo meget mere omstændigt i den kommende sæson for alt skal sprittes af flere gange dagligt, og det betyder, at der skal mange flere folk på arbejde, konstaterer Marc Vogel og fortæller, at det bliver nødt til at være frivillige, for ellers er der da slet ikke noget tilbage af omsætningen i den kommende sæson.

- Vi må få nogle frivillige ind, og så må vi også selv løbe endnu stærkere. Det bliver ikke det samme at åbne i år, siger Marc Vogel.

Han oplyser, at lige nu stiler Pangea Park mod at kunne invitere gæster indenfor fra lørdag den 27. marts.

Altså weekenden før påske, hvor den lille zoo traditionelt har et stort ryk ind af lokale dyreelskere.

Men denne gang er der langt fra optræk til trængsel i parken.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk