1. oktober 2020
Den ene sigtede i sidste uges drabssag fra Køge, en 22-årig mand fra Vejleområdet, har nu frivilligt, og altså uden retsmøde, fået forlænget fristen for varetægtsfængslingen, som nu udløber den 6. august. Han er sigtet for medvirken til drab ved at have tilskynden gennem beskeden »så skaf hende dog af vejen,« eller lignende på et socialt medie. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Den ene sigtede i sidste uges drabssag fra Køge, en 22-årig mand fra Vejleområdet, har nu frivilligt, og altså uden retsmøde, fået forlænget fristen for varetægtsfængslingen, som nu udløber den 6. august. Han er sigtet for medvirken til drab ved at have tilskynden gennem beskeden »så skaf hende dog af vejen,« eller lignende på et socialt medie. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drabssag: Sigtet får forlænget varetægtsfængslingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drabssag: Sigtet får forlænget varetægtsfængslingen
Køge - 23. juli 2020 kl. 15:06
Af Anders Fallesen

Den 22-årige mand fra Vejleområdet, der sidder varetægtsfængslet i sagen om drabet på en 20-årig kvinde i Køge tirsdag den 14. juli, forbliver varetægtsfængslet frem til 6. august.

arrow Læs også: Politi om drabssag: - Efterforskningen er nået langt

Det fortæller efterforskningsleder og vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard til DAGBLADET.

Oprindelig udløb fristen for varetægtsfængslingen onsdag, men den 22-åriges forsvarsadvokat har bedt om en såkaldt frivillig fristforlængelse, og den nye frist for varetægtsfængslingen udløber om altså to uger. Det bliver dermed på dagen, hvor fristen også udløber for sagens hovedmistænkte, en 18-årig mand fra Køgeområdet.

Mens den 18-årige mand er sigtet for at have begået drabet ved at have kvalt og/eller stranguleret kvinden, er den 22-årige mand sigtet for medvirken ved at have tilskyndet til drabet.

Ved grundlovsforhøret forrige onsdag fremgik det, at den 22-årige mand skulle have skrevet »så skaf hende dog af vejen« eller lignende på et socialt medie.

Begge mænd nægtede sig skyldig ved grundlovsforhøret, der foregik bag lukkede døre af hensyn til politiets videre efterforskning. Det er dermed kun selve sigtelsen, som er kendt for offentligheden og ikke de forskellige personers forklaringer.

Adspurgt til, hvad status er i politiets efterforskning, og om der kan være personer af interesse, som endnu ikke har været anholdt, svarer Bjørke Kierkegaard:

- Status er, at fire personer har været anholdt i sagen, hvoraf to er blevet renset for mistanke, da de ikke havde noget med det at gøre. De to resterende sidder varetægtsfængslet, og vi efterforsker massivt i sagen. Jeg kan ikke afvise, at der kan komme flere anholdelser. Det kommer an på, hvad vi finder ud af i forbindelse med blandt andet gerningsstedsundersøgelsen og afhøringerne. Alt det er vi i fuld gang med, og sagen har førsteprioritet hos os. Nu skal vi samle alle brikkerne, så vi forhåbentlig kan lægge det samlede puslespil, siger han.

Borgere i området har over for Ekstra Bladet berettet om, at der ofte var mange biler og unge mennesker samlet omkring huset, hvor drabet blev begået.

Bjørke Kierkegaard fortæller, at man har et billede af persongalleriet omkring netop adressen, men at man fortsat håber på offentlighedens hjælp til at finde frem til alle sagens detaljer.

- Vi har fået en del henvendelser, uden at jeg lige nu har overblik over præcist hvor mange. Men jeg vil gerne sige, at vi er meget afhængige af henvendelserne, og at vi derfor gerne vil tale med personer, der har været i området omkring adressen, og som har hørt eller set noget unormalt, eksempelvis i forhold til køretøjer ved huset. Så jeg vil gerne sende en appel ud til de, der måtte have konkret information om, hvad der kan være sket, siger Bjørke Kierkegaard til DAGBLADET.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.

arrow Drabssag: Sigtede får forlænget varetægtsfængslingen
03. september 2020 kl. 14:20 Opdateret: kl. 14:20
arrow Drabssag: Sigtede skal blive bag tremmer
06. august 2020 kl. 19:54 Opdateret: kl. 19:54
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk