20. juli 2019
Overvågningsvideo fra Karlemosen viser, hvordan et stort antal medlemmer af Loyal to Familia Køge mødes få timer, inden der sker drabsforsøg på Nørrebro. Ifølge anklagemyndigheden planlægger de med 25-årige JF i spidsen indsatsen mod ledende medlemmer af den rivaliserende bande, Brothas, mens bandekrigen rasede i 2017. Foto: Katrine Wied
Overvågningsvideo fra Karlemosen viser, hvordan et stort antal medlemmer af Loyal to Familia Køge mødes få timer, inden der sker drabsforsøg på Nørrebro. Ifølge anklagemyndigheden planlægger de med 25-årige JF i spidsen indsatsen mod ledende medlemmer af den rivaliserende bande, Brothas, mens bandekrigen rasede i 2017. Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drabsforsøg var krigsministerens svendeprøve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drabsforsøg var krigsministerens svendeprøve
Køge - 16. januar 2019 kl. 15:37
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Drabsforsøgene på seks ledende medlemmer af Brothas var det svendestykke, som banede vejen for, at 25-årige JF fra Køge 11 dage senere blev forfremmet til at være »krigsminister« for Loyal to Familia«.

arrow Læs også: Loyal to Familia: Voldspatrulje fik fem til seks års fængsel

Det er det indtryk, man sidder tilbage med, efter at anklagemyndigheden tirsdag afspillede aflytning efter aflytning af telefonsamtaler, hvor den koordinerede aktion omkring Mjølnerparken på Nørrebro blev planlagt.

Tirsdag var retsdag nummer to i sagen i Retten på Frederiksberg mod 16 medlemmer af Loyal to Familia, herunder fem medlemmer af LTF Køge. Her var fokus lagt på JF's rolle forud for angrebet, hvor en 24-årig mand, der er medlem af banden Brothas, blev overfaldet og stukket adskillige gange med kniv, lige som 15 LTF'ere forgæves forsøgte at fange fem fremtrædende medlemmer af den rivaliserende bande, ifølge anklagemyndigheden med det formål at dræbe dem som et led i bandekrigen.

Tirsdag spolede anklager Tomas Hugger imidlertid tiden nogle timer tilbage til før overfaldene for at belyse, hvordan aktionen blev forberedt. Et stykke arbejde, som JF er tiltalt for at udføre, desuagtet at han ikke selv sad med i nogle af de tre biler, der kørte ind til Nørrebro.

JF selv ønskede ikke at afgive forklaring i retten, så anklageren var nødsaget til at fremlægge de objektive beviser, som politiets efterforskning har resulteret i.

Det baserer sig især på aflytning af telefoner, herunder JF's telefon, på såkaldt teknisk observation, hvor politiet placerer en GPS-klods på en bil, så man kan se, hvor den befinder sig, på masteoplysninger fra mobiltelefoner og på billeder fra overvågningskameraer.

De første telefonopkald fra JF's telefon, som interesserede anklageren, blev foretaget fra omkring ved middagstid den 23. oktober 2017, cirka seks timer før overfaldene på Nørrebro blev indledt.

På telefonaflytningerne kan man høre, hvordan JF ringer op til en række medlemmer af LTF Køge og beordrer dem til at møde op i Karlemosen i Køge klokken 14. Eller »Karleren«, som de kalder det på optagelserne.

- Ja, selvfølgelig, jeg er klar, lyder et af svarene, som JF får fra 22-årige NK.

De andre, der bliver indkaldt er 25-årige VL, 23-årige AA og 21-årige HN. Alle fire er medlemmer af LTF Køge og alle er tiltalt i sagen for drabsforsøg.

JF taler også med et andet LTF-medlem i Køge, som ikke er tiltalt i sagen, om at der skal sættes nummerplader på en bil. Det mener anklagemyndigheden betyder, at bandemedlemmerne er i færd med at anskaffe en ny bil, nemlig den Huyndai, som Køge-medlemmerne kører i ved overfaldet på Nørrebro.

r
Selve planlægningsmødet finder sted ud for en opgang i Karlemosen. Det kan man se på overvågningsvideo, som er optaget her.

På videoen kan man se en hvid Audi Q7, som tilhører Loyal to Familia Køge og som er kendt af politiet som en bil, JF benytter, og en rød Volvo 540 ankomme. Begge er det, som politiet kalder puljebiler. Altså biler, som ejes i fællesskab af banden, og som alle medlemmerne har mulighed for at bruge for at holde »forretningen« kørende.

Ud af bilerne stiger en række mænd, og man kan blandt andet se, hvordan en af dem tager »noget« op ad den røde Volvos bagagerum og deler ud til tre andre. Man kan ikke se på videoen, om det er knive, der kunne være gerningsvåben til det senere overfald. Men genstandene har den størrelse.

Tomas Hugger interesserede sig også for de oplysninger, man kan hente ud af bilernes GPS og placeringen af de enkelte bandemedlemmer ud fra, hvilke mobilmaster, deres telefoner logger på. Ud fra dette kan man se, at JF i begyndelsen af dagen befinder sig i København, men at han kommer til Køge til mødet. Senere den 23. oktober kan men ved hjælp af disse oplysninger følge de fem LTF'ere, der er tiltalt i sagen, bevæge sig ad en rute via Avedøre og Enghavevej på Vesterbro og ind til Nørrebro, hvor de ankommer kort før gerningstidspunktet. Og efter overfaldene retur til Køge senere på aftenen.

Det var også telefonaflytninger, som Tomas Hugger benyttede til at bevise teorien om, at JF bliver forfremmet til »krigsminister« for Loyal to Familia efter overfaldene, og at han dermed har en ledende og koordinerende rolle.

Hugger afspillede således en telefonsamtale, som stammer fra Midt- og Vestsjællands Politis efterforskning af den sag om LTF Køge, der parallelt med denne kører i Retten i Roskilde. Samtalen har også været afspillet som bevis der.

Samtalen foregår den 11. november 2017 og er et opkald fra JF til et LTF-medlem, IN, der på det tidspunkt sidder i fængsel.

- Jeg er blevet opgraderet. Mig, bror, mig. Krigsminister, siger JF begejstret i telefonen.

Opgraderingen til krigsminister sker tilsyneladende som en konsekvens af, at den tidligere krigsminister OQ få dage forinden er blevet anholdt og varetægtsfængslet.

22-årige OQ er tiltalt i sagen i Retten i Roskilde blandt andet for besiddelse af en stor mængde skydevåben. Han går i en fælde, som politiet sætter op i det grønne område ved Nylandsvej i Køge for at forpurre en våbenhandel den 17. oktober 2017.

Seks dage før drabsforsøgene sker på Nørrebro forsøger LTF Køge tilsyneladende at gennemføre et indkøb af en meget stor mængde skydevåben. Her forsøger OQ at indkøbe en AK47 tjekkisk automatriffel, en amerikansk revolver, et engelsk maskinpistol og en belgisk halvautomatisk pistol, samt tre magasiner til den tjekkiske automatriffel, et magasin til den engelske maskinpistol, 48 skarpe patroner til både den amerikanske revolver og den belgiske halvautomatiske pistol, tre skarpe patroner til den engelske maskinpistol og et magasin til den tjekkiske automatriffel med 24 løsskydningspatroner. Men han bliver taget på fersk gerning.

Om hensigten med disse våben var, at de skulle bruges på Nørrebro en lille uge senere, kan man kun spekulere over.

arrow Forsvarere: LTF'eres domme bør holde sig indenfor rammen
22. marts 2019 kl. 11:55 Opdateret: kl. 11:56
arrow Anklager kræver hårde straffe trods kovending i bandesag
21. marts 2019 kl. 16:50 Opdateret: kl. 16:52
arrow Anklager kræver seks-otte års fængsel for LTF-vold
21. marts 2019 kl. 16:01 Opdateret: kl. 16:01

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk