21. maj 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dømt narkohandler: Mit liv var ejet af LTF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dømt narkohandler: Mit liv var ejet af LTF
Køge - 13. december 2018 kl. 14:54
Af Katrine Wied
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- I den situation, vi er i, er der ikke noget, der hedder fødselsdag. Sådan lød beskeden til en ung 20-årig mand fra Ringsted, da han ville tage til en vens 18 års fødselsdag. Det skriver DAGBLADET Køge.

Den 20-årige mand, der allerede er dømt for narkohandel i sagskomplekset om LTF Køge, fortalte onsdag i retten om livet som håndlanger for Loyal to Familia. Her fortalte han, hvordan han nærmest var ejet af Loyal to Familia og skulle adlyde deres mindste vink. Tog han for eksempel ikke sin telefon, når bandemedlemmerne ringede for at sende den 20-årige ud med kokain eller hash, risikerede han at få tæsk. Det var også den 20-årige, der blev sendt afsted for at begå indbrud i et fyrvækeri-lager hos Schreibels Tæpper i Ringsted, da en af hovedfigurerne i LTF Køge, den 25-årige »krigsminister« JF, ønskede nytårskrudt den 31. december 2017.

Hans opgave var at sælge kokain og hash for LTF. Hen over efteråret ragede han imidlertid uklar med flere af LTF-medlemmerne. Så meget stod klart i retten, selv om den 20-årige gentagne gange bedyrede, at han ikke kunne huske navne på hvem. Han havde dog under sin egen retssag sat navne på, og ind imellem erklærede han, at hvis han havde sagt sådan den gang, så måtte det være sandt. I dag huskede han ingenting, sagde han.

Han var kommet i gæld til LTF, fordi han havde haft ansvaret for at skjule en pose med hash, som var forvundet fra dem busk, han havde gemt den i. Derfor skylte han 16.000 kroner til banden. Disse penge begik han blandt andet indbrud for at betale af på, fortalte han.

I den nuværende retssag dukker hans navn op i flere af tiltalepunkterne i anklageskriftet. Blandt andet mener anklagemyndigheden, at han var en af dem, der aftog en del af et større parti kokain, som blev leveret til LTF på en tankstation i Valby den 18. november 2017. Den 20-årige fik senere samme dag udleveret 100 gram af kokainen, som han derpå havde til opgave at sælge.

- Jeg solgte kokain. Der var mennesker, der kom og hentede det. Det var mit arbejde, sagde han i retten.

- Der var nogen, der ringede om, hvor jeg skulle tage hen med det. Der var en person, der bestemte over mig. Jeg gjorde, hvad de sagde. Hvis han sagde, at jeg skulle gå op i Netto og købe en sodavand, gik jeg op i Netto og købte en sodavand. Han havde magten over mig. Jeg kunne ikke sige nej. Jeg var svag og jeg var bange for dem. Jeg var bange for alle LTF'erne, sagde den unge mand.

Men den 20-årige solgte ikke hele kokain-portionen. I stedet tog han og hans ven selv en stor del af stoffet. Da det blev kendt af LTF-medlemmerne, skulle han i stedet referere direkte til den tiltalte 25-årige JF fra Køge.

Den 20-årige fik i august en dom på to år og ni måneders fængsel for narkohandel og indbrud. Han er ikke selv medlem af banden.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk