5. juni 2020
Voldsramte kan nu få hjælp via et nyt netværk. Modelfoto: Christian Mikkelsen
Voldsramte kan nu få hjælp via et nyt netværk. Modelfoto: Christian Mikkelsen
Foto: Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det kan være svært at leve uden vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan være svært at leve uden vold
Køge - 15. september 2018 kl. 17:04
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan være svært at forlade et voldeligt forhold, men det kan være lige så svært at skabe sig et liv uden vold, efter man som voldsudsat har været på krisecenter eller har modtaget anden ambulant behandling.

Derfor opretter organisationen Lev Uden Vold netværksgrupper rundt i landet, som et såkaldt efterværnstilbud til mænd, kvinder og børn, der har været udsat for vold i en nær relation. Det skriver Lev Uden Vold i en pressemeddelelse.

I Herfølge er der netop blevet oprettet en gruppe på Hegnetslund Krisecenter. Gruppen er for voldsramte kvinder fra Herfølge og omegn.

Netværksgrupperne faciliteres af en gruppeleder fra Lev Uden Vold med psykologisk baggrund, der sammen med deltagerne i gruppen hjælper den enkelte med at bearbejde voldsoplevelsen og give støtte til at komme videre i livet uden vold.

- Vi ved, at mange voldsramte har svært ved at vende tilbage til et liv uden vold, fordi volden har sat dybe spor og påvirket hele deres måde at leve på. I grupperne kan de tale om deres situation med ligesindede og få støtte til at skabe sig et liv uden vold, forklarer sekretariatsleder i Lev Uden Vold, Lotte Grostøl.

Lev Uden Vold har tidligere på året lavet en kortlægning over efterværnstilbud til mænd, kvinder og børn, som har været på krisecenter eller modtaget ambulant behandling.

Kortlægningen viser, at langt de fleste krisecentre vurderer, at der er behov for efterværn. I første omgang blev behovet vurderet for størst i Syddanmark og i Hovedstadsområdet. Derfor var det her, Lev Uden Vold oprettede de første netværksgrupper for tidligere voldsudsatte.

- Det er svært at forlade volden, men det er lige så svært for kvinderne at skabe sig en hverdag igen, efter de har været på krisecenter. Behovet for hjælp slutter ikke, fordi de flytter ud, så der er i den grad brug for en efterværnsindsats som denne, siger leder af Hegnetslund Krisecenter, Yvonne Dujardin.

Lev Uden Vold er derfor allerede ved at udvide ordningen fra Herfølge til andre dele af landet.

- Der mangler flere indsatser til de voldsudsatte, efter de har været på krisecenter eller har fået ambulant behandling. Og vi er glade for at kunne oprette netværksgrupper rundt i landet, som mange forhåbentlig kan få glæde af, siger Lotte Grostøl.

Hvis man ønsker at høre mere om tilbuddet kan man kontakte Lev Uden Vold på telefon 31 51 44 41 eller på kontakt@levudenvold.dk.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk