14. april 2021
Vaccinationscentret i Herfølge har kapacitet til at vaccinere langt flere, end det sker i disse dage. Problemet er manglende vacciner. Foto: Thomas Olsen
Vaccinationscentret i Herfølge har kapacitet til at vaccinere langt flere, end det sker i disse dage. Problemet er manglende vacciner. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Desperate borgere kimer igen og igen for vacciner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Desperate borgere kimer igen og igen for vacciner
Køge - 26. februar 2021 kl. 13:45
Af Henrik Førby Jensen

Hjemmesiden vacciner.dk og telefonerne i Regions Sjællands callcenter er under hårdt pres i disse uger. Tusindvis af primært ældre borgere får telefonerne til at gløde, fordi de trods personlig invitation fra Statens Serum Institut ikke kan få en tid til at blive vaccineret. Der er ganske enkelt udsendt langt flere invitationer, end regionen råder over af vacciner - i lighed med de øvrige regioner over hele landet.

De mange inviationer skyldes, at myndighederne ikke vil risikere, at vacciner går til spilde, fordi der ikke er modtagere til dem - et løbende flow er nødvendigt. Prisen for den prioritering er, at mange ringer forgæves for at booke en tid. Mange borgere ringer igen og igen, fortæller funktionschef i Region Sjælland, Annitta Nordkvist.

- Vi har borgere, der ringer tre eller fire gange om dagen og hænger i røret i tyve minutter eller mere. De tænker, at hvis de bare holder ud, så får de vel en tid. Men når vores telefonsvarer siger, at der ikke er nogen tider at få, så er der ikke nogen tider at få, konstaterer funktionschefen.

Hun kan godt forstå den afmagt og vrede, som de manglende tider giver. I regionens system er der lighedstegn mellem manglende tider og manglende vacciner. Den sammenhæng kan være svær at forstå, når borgeren har modtaget en personlig invitation til vaccination fra Serum Instituttet.

Fredag oplyser Berlingske således, at Region Sjælland kun har 5833 tider den kommende uge. Tider som allerede er booket. Dertil kommer cirka 3400 vaccinationer, der gennemføres af udkørende enheder. Regionen har aktuelt 26.702 borgere, som har modtaget en invitation uden at være påbegyndt et vaccinationsforløb. En utilfredsstillende situation, erkender Annitta Nordkvist.

- Borgerne får en oplevelse af at være inviteret til en fest, hvor man kommer frem og opdager, at der ikke er nogen, der har sørget for hverken mad eller drikke, mener funtionschefen.

Ind imellem kommer borgerens frustration til udtryk i dialogen med coronacentrenes personale - andre har større forståelse.

- Nogle bliver meget vrede og siger til vores sygeplejersker, at de har blod på hænderne. Det er jo fordi, de borgere er bange. Andre takker vores personale, fordi de tager sig tid til at forklare, hvordan tingene hænger sammen. Det her skal ikke være nogen klagesang fra vores side. Vi vil bare gerne hjælpe, understreger Annitta Nordkvist.

Det nytter altså ikke at blive hængende i telefonen i timevis i håb om, at en ledig tid skal dukke op. Skal man gøre sig håb om en tid, er der ikke andet at gøre, end at følge med på hjemmesiden vacciner.dk - og prøve at ringe til en af regionens callcentre på telefon 70204233. Telefontiden er i øjeblikket fra klokken 9 til 12 og fra 13.00 til 19.30.

- Det er vigtigt at påpege, at situationen ændrer sig hele tiden. Det gør vi opmærksom på - dels på regionens hjemmeside, dels på vores telefonsvarer, siger Annitta Nordkvist.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk