13. december 2019
Jobpatruljen var på besøg i Køge i går - blandt andet hos Søstrene Grene, hvor de fik interviewet en enkelt ungarbejder. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Jobpatruljen var på besøg i Køge i går - blandt andet hos Søstrene Grene, hvor de fik interviewet en enkelt ungarbejder. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der var ikke meget at se til for Jobpatruljen - heldigvis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var ikke meget at se til for Jobpatruljen - heldigvis
Køge - 16. juli 2019 kl. 15:41
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er dejligt, når man som ungt menneske kan tjene lidt ekstra penge ved at stå i butik, gå med aviser, vaske op eller hvad der nu ellers tilbydes af job til de unge under 18 år.

Men - selvom man er under 18 år, så er der masser af regler, der skal være overholdt, og ikke mindst masser af rettigheder, som de unge ikke nødvendigvis kender til.

Og det er så her, Jobpatruljen kommer på banen.

Jobpatruljen er oprettet i et samarbejde mellem en række af Danmarks største fagforeninger, og medlemmerne af patruljen tager hver sommer rundt i hele landet for at sikre, at de mange ungarbejdere - unge ynder 18 år - arbejder under rimelige og selvfølgelig lovlige forhold.

Ved 13-tiden er jobpatruljekoordinator Tina Lejre og hendes to med-patruljanter Pernille Rasmussen og Stefan Suadicani klar til at tage på besøg i butikkerne i Køges bymidte, men der er ikke så meget for dem at lave, for enten bruger butikkerne ikke ungarbejdere, ellers også møder disse først senere på dagen.

Hos Søstrene Grene på Torvet er der dog en enkelt 15-årig pige på arbejde, og hun svarer beredvilligt på de spørgsmål, som Pernille Rasmussen stiller om hendes løn- og arbejdsforhold.

Alle svar bliver noteret ned på den lille bærbare computer, så de kan indgå i den statistik over de unges arbejdsforhold, som efterfølgende bliver lavet.

Den 15-årige får desuden en brochure med forskellige gode råd og beskrivelse af de regler, som arbejdsgiveren skal overholde.

- Det er specielt omkring feriepenge og løn under sygdom, at vi stadig støder på problemer rundt omkring, men ellers kan vi heldigvis se, at det går den rigtige ved med de unge arbejdsforhold, konstaterer Tina Lejre.

Videre ned ad Vestergade, når Jobpatruljen ikke engang ind ad døren til Kop & Kande, før de bliver hilst med et »Hej - og nej. VI har ingen under 18 i år«.

Det er der til gengæld i Kvickly, hvor der er ansat omkring 60 ungarbejdere, men ingen af dem er mødt endnu først på eftermiddagen. så Jobpatruljen må vente med at lave flere interviews.

- Det er det samme på restauranterne, for her er ungarbejderne ofte afryddere og opvaskere, der først møder ind om aftenen, siger Tina Lejre.

Efter besøget i Køge tager de tre videre rundt på Jobpatruljens sommertur med uanmeldte besøg hos lokale butikker og virksomheder.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk