18. oktober 2018
Mobildækning Målinger
Foto: José Gutiérrez
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der er stadig sorte mobil-huller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er stadig sorte mobil-huller
Køge - 15. december 2017 kl. 20:00
Af Lars Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Man kan ikke ringe fra mobilen til familien og ønske god jul uden udfald i samtalen, og hvis der skal hygges med en film fra Netflix i juledagene, så tager det flere timer at få den downloadet

Sådan er virkeligheden stadigvæk for borgerne flere steder i Køge Kommune, hvor mobildækningen er for ringe.

Teknik- og Miljøudvalget besluttede på sit møde tilbage i januar 2017 at få kortlagt kvaliteten af mobiltelefondækningen i kommunen, og den undersøgelse er nu endelig færdig.

Der er gennemført målinger i hele kommunen, og resultaterne viser, at der er dækningsproblemer i specielt de nordvestlige og sydvestlige dele.

Men - opstilling af nye master til antenner for mobil-telefoni og -data kræver byggetilladelse og desuden landzonetilladelse i det åbne land, og disse ansøgninger behandles efter kommuneplanens retningslinjer, der siger, at antenner primært skal opsættes på eksisterende master eller høje bygninger.

Og kræves der nye master, skal de placeres tæt på høje bygninger eller høje træer af hensyn til landskab og naboer.

Sådanne eksisterende positioner er allerede udnyttet, og de steder på landet, hvor der i dag er dårlig dækning, rummer typisk ikke høje bygninger.

Derfor vil det i visse situationer være nødvendigt at opstille master, der vil blive meget synlige i landskabet, hvis dækningshullerne skal fyldes. Og det vil kræve en ændring af retningslinjerne i kommuneplanen.

Men selv hvis det bliver vedtaget at lave nye retningslinjer, så er det langt fra sikkert, at der bliver opstillet master, hvor dækningen er dårlig.

Teleselskaberne opstiller master på markedsvilkår, og det betyder helt kort og kontant, at det skal kunne betale sig.

Så i områder med få telekunder er ringe sandsynlighed for, at der opstilles master - på trods af nedsat grundleje eller fleksible regler for opstilling, viser erfaringerne fra andre områder.

Resultaterne af de nye målingerne vil fremadrettet indgå i kommunens forhandlinger med teleselskaberne om de fremtidige masteplaceringer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk