22. oktober 2021
30-årige Deniz Serinci har som freelancejournalist og forfatter adskillige gange rejst rundt i Islamisk Stat-belejrede områder, hvor han har mødt ofre for krigens rædsler. På tirsdag holder han gratis foredrag i Køge om sine oplevelser og sin bog »Terrorens Kalifat.« Foto: Anders Fallesen
30-årige Deniz Serinci har som freelancejournalist og forfatter adskillige gange rejst rundt i Islamisk Stat-belejrede områder, hvor han har mødt ofre for krigens rædsler. På tirsdag holder han gratis foredrag i Køge om sine oplevelser og sin bog »Terrorens Kalifat.« Foto: Anders Fallesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Deniz har mødt terrorens grumme ansigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Deniz har mødt terrorens grumme ansigt
Køge - 05. marts 2016 kl. 07:57
Af Anders Fallesen

Normalt har han svært ved at miste fatningen, svært ved at blive følelsesmæssigt berørt.

Men begivenhederne den augustdag i 2014 vækkede en følelse i ham, der kaldte på handling. Deniz Serinci følte, at han måtte gøre noget.

Den 3. august 2014 begyndte Sinjar-massakren i det nordvestlige Irak, hvor tusindvis af yazidiere, en forfulgt minoritet i Mellemøsten, mistede deres liv, i det der få dage senere blev kategoriseret som et egentligt folkemord begået af Islamisk Stat.

Netop den 3. august fyldte dansk-kurdiske Deniz Serinci 29 år. Han blev så chokeret over de beretninger, han fik fra sine yazidiske venner i Danmark, at han følte, at han måtte gøre, hvad han kunne for at formidle og beskrive yazidiernes lidelser. Ligesom han tidligere har gjort med både armenerne og kurderne.

- Hvad Islamisk Stat gennemførte, svarer til, hvis nazisterne indtog en jødisk by, siger Deniz Serinci, da DAGBLADET sætter ham i stævne til et interview, inden han på tirsdag i Køge holder foredrag om Islamisk Stat.

Få uger efter, den 21. august, ankom Deniz Serinci til det nordlige Irak med det sigte at formidle konsekvenserne af IS' brutale fremfærd i kølvandet organisationens fremmarch i Syrien og det nordlige Irak henover sommeren 2014.

Det blev den første af mange reportagerejser til området, hvorfra han til en række danske medier har rapporteret om mange menneskelige tragedier som følge af krigen.

Foreløbig har Deniz Serinci skrevet artikler om Islamisk Stat for blandt andre Dagbladet Information, Weekendavisen og Politiken, ligesom han jævnligt besøger på DR's og TV2's tv-studier for at gøre danskerne klogere på terrororganisationen.

Så sent som i sidste uge var han på reportagerejse i det sydøstlige Tyrkiet, og den 17. marts tager han igen af sted.

Deniz har altid været optaget af at beskrive forfulgte mindretals lidelser, især kurdernes og palæstinensernes, og det er fortsat dét, der driver ham.

- Jeg vil gerne være dér, hvor tingene sker, som han siger.

Deniz Serincis foredrag kan opleves på tirsdag klokken 19.00 på Køge Bibliotek, og der er gratis tilmelding på bibliotekets hjemmeside.

Læs meget mere om Deniz Serinci i lørdagens udgave af DAGBLADET Køge.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk