17. januar 2021
Sådan ser der ud for øjeblikket på Ringstedvej i Lellinge - den gamle skole er blevet revet ned, og nu venter bygherren på at få lov til at begynde opførelsen af 23 nye boliger. Foto: Lars Andersen
gallery icon

Se billedserie

Sådan ser der ud for øjeblikket på Ringstedvej i Lellinge - den gamle skole er blevet revet ned, og nu venter bygherren på at få lov til at begynde opførelsen af 23 nye boliger. Foto: Lars Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den gamle skole bliver til 23 nye boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den gamle skole bliver til 23 nye boliger
Køge - 16. juni 2019 kl. 13:16
Af Lars Andersen

Inde bag træerne kan man efterhånden kun se en bunke murbrokker og bjælker af det, der engang var Lellinge Skole.

Skolen er blevet revet ned for at gøre plads til et kommende byggeri af 23 nye boliger i tæt, lav bebyggelse, hvilket vil sige rækkehuse i et eller to plan.

- Vi har planerne til behandling hos kommunen for øjeblikket, og vi håber vi kan stå klar med en byggetilladelse lige efter sommerferien, fortæller Karsten Vestergaard, som er administrerende direktør i det lokale entreprenørfirma Vestergaard Nielsen A/S, der står for byggeriet.

- Vi har allerede otte forhåndsreserveringer på boligerne, så vi håber at kunne gå i gang, så snart vi har byggetilladelsen, siger han.

- Samtidig har vi virkelig gjort noget ud af projektet, blandt andet med hjælp fra et lokalt arkitektfirma Brogaard Arkitekter, så det bliver et smukt byggeri, som vi bestemt godt vil være bekendt at placere ved en af de mest benyttede indfaldsveje til Køge.

Der bliver desuden taget højde for de omkringliggende omgivelser i det nye byggeri:

- Der bliver plads til både fællesskab og privatliv med boliger i en etage omkring små stræder og et lille grønt anlæg. Fra boliger i to etager bliver der udsigt over Køge Ådal. Ligeledes er der gjort meget ud af at tilpasse den nye bebyggelse til det eksisterende landsbymiljø med for eksempel beplantning og facader i teglsten og træ, forklarer arkitekt Kent Brogaard.

Karsten Vestergaard understreger, at trods nedrivningen forsvinder den gamle skole ikke helt.

- Både mursten og tømmer vil blive genanvendt, så skolen kommer til at indgå i en naturlig cyklus af fortsat udvikling, siger han.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk