28. maj 2020
De ældre elever kom i dag tilbage til skolebænken.For 7. årgang på Sct. Nicolai i Køge foregik det under lidt anderledes forhold, da naboen, KØS museum, havde slået dørene op og budt skolens elever indenfor.Begge parter er glade for samarbejdet, som de kalder et udtryk for godt naboskab og eleverne var glade for at se deres klassekammerater igen efter den lange adskillelse på grund af faren for coronasmitte.Dagens emne var dansk og det fik altså et kunstnerisk tilsnit på 1. skoledag med nye rutiner og regler.
gallery icon

Se billedserie

De ældre elever kom i dag tilbage til skolebænken.For 7. årgang på Sct. Nicolai i Køge foregik det under lidt anderledes forhold, da naboen, KØS museum, havde slået dørene op og budt skolens elever indenfor.Begge parter er glade for samarbejdet, som de kalder et udtryk for godt naboskab og eleverne var glade for at se deres klassekammerater igen efter den lange adskillelse på grund af faren for coronasmitte.Dagens emne var dansk og det fik altså et kunstnerisk tilsnit på 1. skoledag med nye rutiner og regler.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dansktime blandt kunstværker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansktime blandt kunstværker
Køge - 18. maj 2020 kl. 11:16
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De store elever kom tilbage til skolen i dag og for eleverne på Sct. Nicolai Skole skete det med dansktimer på det nærliggende museum.

På den høje hvide væg kan man læse om de aktuelle udstillinger, som KØS Museum gerne vil præsentere for publikum, når de må åbne igen. Men for eleverne på gulvet er det begyndelsen på en forholdsvis almindelig dansktime.

De ældre elever på Sct. Nicolai Skole i Køge har nemlig fået lov til at låne lokaler hos naboen, så de igen kan komme godt i gang med resten af skoleåret.

- God morgen 7.B og velkommen tilbage, jeg håber i har haft en god coronaferie, lyder det muntert fra lærer Lasse Jensen, der byder dem velkommen tilbage til en anderledes skoledag.

- Det er til nogle andre forhold og en anden måde at være sammen på, fortsætter han.

Det er tydeligt at omgivelserne er anderledes, men der følger også nye rutiner og vaner med, der skal præsenteres for de unge.

Det handler blandt andet, i det små, om, at man ikke deler blyanter og andet - og så handler det om hygiejne og afstand.

Derfor begynder dagen også ude på pladsen foran museet, hvor der med kridt er skrevet numre, så eleverne fra 7.A og 7.B ved, hvor de skal stille sig - med god afstand til hinanden. Da alle er på plads går man i samlet flok til håndvasken, hvor fingrene skal sæbes ind og skylles. Det sker med næsten militær effektivitet.

Her står Lotte Nowack, der er souschef på skolen og følger det hele:

- Eleverne har faktisk været rigtig gode til at finde ind i de nye strukturer, siger hun og fortæller, at nu hvor 0.-5. klasserne ér kommet ind i rutinen er det, efter hendes mening, en god ide også at få sluset de ældre ind i noget, der ligner en almindelige skoledag igen:

- Vi er stadig så meget udenfor som muligt og ellers prøver vi at være kreative i klasserne; hygiejnen står øverst på vores dagsorden og der ér stadig tale om nødundervisning.

Ved siden af hende står Lasse Jensen, og han forklarer, at rent fagligt, så handler det nu om at få samlet op på nogle hængepartier og de input til undervisningen, det har været muligt at give online.

Da eleverne endelig kan komme ind på museet og i gang med undervisningen, er det meget passende bogen »7.A« af Bjarne Reuter, som de skal i gang med at tale om.

På Sct. Nicolai Skole er man meget glade for, at man ved at låne lokaler på KØS museum kan få alle eleverne i gang fra første dag tilbage.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med KØS, hvor vi hjælper hinanden. Det her gør, at vi kan præsentere eleverne for noget, der ligner en skoledag så meget som muligt, siger Lotte Nowack og glæder sig over, at med samarbejdet så kan både de mindste og de største glæde sig over at komme tilbage til skolen igen.

Hos KØS Museum for kunst i det offentlige rum er man også begejstret for at kunne hjælpe i den usædvanlige situation.

- Vi vil gerne stille lokaler til rådighed, nu hvor skolen er i pladsnød og vi alligevel har lukket, siger direktør Ulrikke Neergaard og kalder det et udtryk for godt naboskab.

- »Basically« skal man jo hjælpe hinanden, hvor man kan, fortsætter hun og forklarer, hvordan eleverne bruger stueetagen, mens der er lukket af til etagerne ovenpå, hvor udstillingerne har hjemme.

Hun ville da ikke være ked af det, hvis eleverne fik lyst til at komme tilbage, når museet åbner igen:

- Lige nu handler det om deres skolegang, men vi vil da gerne vise dem, at museet ikke bare er nogle »ophøjede haller«, men også et sted, hvor man kan komme og være. Så vil det da være en sidegevinst, hvis de får lyst til at se, hvad der gemmer sig på de andre etager.

Men foreløbig gælder det altså danskundervisningen i stueetagen, hvor formaningerne slutter med en besked om, at de er på besøg her, så ikke noget med at pille ved tingene, lyder det fra læreren:

- Og ikke noget med at slænge tingene op ad væggene; de var hvide, da vi kom, og det skal de også være, når vi tager herfra igen!

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk