15. oktober 2021
I fredagens B.T. åbner DF?s partiformand op for, at udvisningssager som Mints kan revideres, så der kan gives dispensation og opholdstilladelse i særlige sager. Det afvises dog af Inger Støjberg. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
I fredagens B.T. åbner DF?s partiformand op for, at udvisningssager som Mints kan revideres, så der kan gives dispensation og opholdstilladelse i særlige sager. Det afvises dog af Inger Støjberg. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF-formand åbner døren på klem for Mint

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF-formand åbner døren på klem for Mint
Køge - 02. november 2018 kl. 11:46
Af Anders Fallesen

At Dansk Folkeparti i mange år har haft en nøglerolle i dansk politik, når det kommer til især spørgsmål om indvandrings- og udlændingepolitik, er det fleste nok klar over.

arrow Læs også: Mint-lov vedtaget: - Fornuften har sejret

Derfor vækker det givetvis opsigt - og håb for en række berørte familier - når partiets formand Kristian Thulesen Dahl i fredagens udgave af B.T. åbner op for at dispensere i udvisningssager, hvor der er truffet afgørelse på »åbenlyst urimeligt grundlag.«

- Som lovgivere vil vi være parat til at give ministeren mulighed for at dispensere fra de generelle regler i nogle sager, hvor det resultat, man ellers ville nå frem til, virker helt forkert, fastslår Kristian Thulesen Dahl over for B.T. og uddyber:

- Jeg synes som rigtig mange andre danskere, at det kan virke mærkeligt, at der er børn, der ser ud til at begå sig fint, og som får prædikatet, at de ikke er mulige at integrere i Danmark og derfor bliver udvist. Jeg kender jo ikke den fulde baggrund i sådanne enkeltsager, men det er klart, at vi er parat til at se på muligheden for for eksempel at give ministeren en dispensationsmulighed, når der er nogle helt vilde eksempler, hvor tingene skejer ud i forhold til, hvad der virker logisk og rimeligt. Så vil der være mulighed for at give en opholdstilladelse, siger Kristian Thulesen Dahl til avisen.

Støjberg afviser

I Jyske Bank TV's »BorgenLateNight« torsdag aften afviste Inger Støjberg, at det nogensinde har været hensigten, at børn som Mint skulle udvises. Men samtidig afviste hun også Thulesen Dahls forslag om dispensation i særlige sager.

- Hvis man lavede sådan en lovgivning, ville det betyde, at de, som er dygtige til at få deres sager i medierne, sandsynligvis ville få en dispensation. For så ville der givetvis komme så stort et pres, som kunne få Folketinget eller ministeren til at bøje af. I mine øjne vil det betyde, at alle ikke er lige for loven længere, for så er det dem, der har de bedste rådgivere, dem, der kan skaffe den bedste advokat og få medierne med sig, som ville kunne presse en sag igennem, sagde hun i BorgenLateNight og lukkede dermed ned for en dispensationsmulighed.

I et skriftligt svar fortalte hun forleden til DAGBLADET, at hendes embedsværk nu er sat til at undersøge lovgivningen, og om den virker efter hensigten. Og at man så vil tage stilling til, hvad der skal ske, alt efter hvad embedsværket konkluderer.

Knap 8.600 kilometer borte sidder 13-årige Atcharapan Mint Yuangyai sammen med mor Ratree, lillebror Malick og bonusfar Frank i Thailand og følger de mange skiftende meldinger, der kommer fra det politiske liv i Danmark. Med en blanding af frustration og optimisme, fortæller Frank Thøgersen.

- Jeg er super glad for, at DF's formand endelig melder sìg på banen, så nu håber jeg, at han sætter handling bag ordene. Vi har det, som om at vi er på en meget lang rutsjebanetur, ja måske nærmer en bungyjumptur på 4 ugers tid. Vi er dog ved godt mod og har tiltro til, at det nok skal lykkes, skriver Frank Thøgersen i en besked til DAGBLADET.

arrow Lov er vedtaget: Nu kan Mint blive i Danmark
19. december 2019 kl. 10:18 Opdateret: kl. 11:05
arrow Møde: Mattias Tesfaye fortæller om udlændingepolitikken
17. november 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 14:58
arrow Mints papfar tager hatten af for politikere trods udvisning
15. november 2019 kl. 00:13 Opdateret: kl. 19:14
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk