22. oktober 2020
Eleverne fra Innovationslinjen på Køge Handelsskole kom med hver deres bud på, hvordan man kunne minde bibliotekets brugere om de gældende coronarestriktioner.
gallery icon

Se billedserie

Eleverne fra Innovationslinjen på Køge Handelsskole kom med hver deres bud på, hvordan man kunne minde bibliotekets brugere om de gældende coronarestriktioner.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronatips på biblioteket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronatips på biblioteket
Køge - 22. september 2020 kl. 19:00
Af Torben Thorsø

»Sprit a` eller fis a`«.
Med en direkte rap kan man ramme de unges sprog og få budskabet igennem, lød det forleden fra en af grupperne, da elever fra Køge Handelsskole var på Køge Bibliotek:

»Læs en god bog, så bliver du coronaklog / Hokus pokus, corona i fokus«

Det var bare et af de mange innovative bud på, hvordan sikkerheden kan forbedres i forhold til brugerne af biblioteket, så de husker at overholde de gældende restriktioner i forhold omkring coronasmitte.

De opfindsomme løsninger blev præsenteret af 2. L fra Innovationslinjen på Køge Handelsskole. Som et led i deres uddannelse fik de til opgave at arbejde med coronabekæmpelse på biblioteket, med fokus på, hvordan man får budskabet ud til brugerne.

Forud havde eleverne besøgt Køge Bibliotek for at studere, hvordan man kunne »nudge« de mange brugere, så de i højere grad bliver bevidste om at overholde de udstukne retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen.

Opgaven var ikke bare rettet mod det lokale bibliotek, men gerne løsninger som kan bruges på alle Danmarks biblioteker.

Biblioteket var valgt, da det er en institution med mange forskellige mennesker, der er i berøring med materialer, som endda også tages med hjem.

Elevernes præsentation var fokuseret på, hvordan man kunne lave et visuelt budskab, der rammer både unge og ældre.

Her blev der både præsenteret Tik Tok-videoer, givet »thumbs up« til mundbind, præsenteret »albuedans« som hilsen, brugt tydelige farver i forhold til rigtig/forkert og altså lavet en informativ rap.

Alle præsentationerne blev ledsaget af hver enkelt gruppes forklaring, hvor de reflekterede over valget af fremgangsmåde og virkemidler.

Det hele blev fulgt af et dommerpanel med repræsentanter fra skolen, Køge Kommune og biblioteket. De kom på en hård opgave med de mange gode bud, men til sidst blev vinderen kåret.

Det blev en gruppe, der tog udgangspunkt i den dominoeffekt, der opstår når folk står for tæt og dermed udgør en smittekæde. Til at illustrere det brugte de meget visuelt bøger - som til slut blev rykket fra hinanden. Dermed var det kun den enkelte bog, der væltede og der opstod ingen smittekæde.

»Den løsning relaterede sig godt til biblioteket, en fin symbolik og let at forstå for bibliotekets brugere«, lød dommernes vurdering.

Den vindende gruppe kunne udover hæderen så også glæde sig over at få deres helt egen pakke mundbind.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk