24. juni 2021
Mens nogle naboer er skeptiske over planerne om udvidelse af Hotel Niels Juel, fortæller hotellets indehaver, at udvidelsen slet ikke kommer på tale foreløbig grundet coronapandemien. Illustration: AI Arkitekter
Mens nogle naboer er skeptiske over planerne om udvidelse af Hotel Niels Juel, fortæller hotellets indehaver, at udvidelsen slet ikke kommer på tale foreløbig grundet coronapandemien. Illustration: AI Arkitekter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona spænder foreløbigt ben for hoteludvidelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Corona spænder foreløbigt ben for hoteludvidelse
Køge - 22. januar 2021 kl. 16:02
Af Anders Fallesen

Torsdag sluttede høringsfasen for lokalplanforslaget, der potentielt skal tillade Hotel Niels Juel at udvide og fordoble antallet af værelser fra 51 til 100 med en ny tilbygning.

arrow Læs også: Hoteludvidelse får endnu en tur i manegen

Og mens byrådet struttede af begejstring ved tanken om den øgede hotelkapacitet i Køge, og ikke mindst initiativet til at udvide i disse svære tider, da man sendte lokalplanforslaget i høring i november, er begejstringen noget mindre hos nogle af de nærmeste naboer.

I et høringssvar fra ejerforeningen Åhavnen II, der tæller boligerne Åhavnen 37-50 og 55-88, opridses således en række bekymringspunkter vedrørende blandt andet parkeringsforhold, skyggeindfald, forslaget om at dispensere fra den gældende lokalplan samt en række andre faktorer. Vedrørende den mulige dispensation fra lokalplan skriver ejerforeningens bestyrelse i høringssvaret:

»Det forekommer besynderligt og dybt bekymrende, at man med åbne øjne vil vedtage en lokalplan, der - for at intentionerne med den kan gennemføres - kræver en dispensation. Meningen med lovgivning og krav til nybygning må vel være, at man som udgangspunkt overholder eksisterende regler. Og lokalplanen kan åbenbart ikke lovligt give mulighed for at bygge som planlagt. Hvad er argumenterne for, at den nugældende lokalplans retningslinjer nu ikke skal være gældende?«

Ukomplette skyggediagrammer?

Hoteludvidelsen vil i givet fald rumme en tilbygning, der i stedet for de sædvanlige 12,5 meters byggehøjde i det centrale Køge, vil tillade op til 15 meters byggehøjde.

Og netop denne tilbygnings højde vil genere de allernærmeste naboer på Åhavnen, påpeger ejerforeningen i høringssvaret.

»Den planlagte tilbygning bliver 2,5 meter højere end den eksisterende hotelbygning. Det betyder, at naboernes udsigt til andet end hotellet bliver reduceret væsentligt. For de boliger, der ligger øst for hotellet, vil det desuden betyde, at hotellets skygge med den tiltænkte nye tilbygning når 20 procent længere ud, end det hidtil har været tilfældet. Lokalplanforslaget rummer nogle skyggediagrammer, der viser hotellets skygge ved midsommer og jævndøgn på hver tre forskellige tidspunkter.

Disse er imidlertid langt fra fyldestgørende - dels er der ingen tegning af situationen, når skyggerne er lange - det vil sige ved vintersolhverv og tættere på solnedgang, hvor skyggeproblemerne vil være mest mærkbare - og dels er eftermiddagsdiagrammerne tegnet på forskellige tidspunkter - eftermiddage klokken 16.00 (jævndøgn) og klokken 17.00 (midsommer). I bedste fald er skyggediagrammerne ukomplette. Det må være en betingelse for en seriøs behandling af lokalplanforslaget, at det suppleres med en fyldestgørende tegning af skyggeforholdene, hvor skyggen af tilbygningen er tegnet med,« lyder det i høringssvaret.

Udvides ikke nu

Selvom lokalplanen formelt ventes vedtaget inden længe, kommer en udvidelse af Hotel Niels Juel imidlertid slet ikke på tale lige foreløbig.

Det fortæller hotellets administrerende direktør og indehaver, Keld Olsen, der peger på, at det indledende arbejde med udvidelsestankerne blev sat i søen for omkring to år siden, da den type lokalplanlægning i kommunen tager tid.

Men siden da er en verdensomspændende pandemi kommet på tværs, og det udskyder udvidelsesplanerne på foreløbig ubestemt tid.

- Situationen er slet ikke til det lige nu, så jeg kan ikke sige noget om, hvornår det bliver. Jeg tror på, at det kommer op at køre igen, og at der ikke går så lang tid, men det er jo ikke til at sige så meget om, siger Keld Olsen, der ikke vil gisne om, hvornår en udvidelse måske kan komme på tale.

Han tilføjer dog, at der vil være grundlag for at gå hurtigere i gang med en eventuel udvidelse den dag, hvor coronaen har sluppet sit greb om samfundet, hvis lokalplanen vedtages.

arrow Mulig hoteludvidelse: Nu sættes planerne i værk
27. november 2020 kl. 06:03 Opdateret: kl. 15:08
arrow Udvidelse sendes i høring: - Vi har brug for flere hotelsenge
08. november 2020 kl. 18:02 Opdateret: kl. 14:56
arrow Hotel vil udvide og fordoble antallet af værelser
03. november 2020 kl. 15:02 Opdateret: kl. 12:11
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk