31. maj 2020
De lokalhistoriske arkiver vil meget gerne have aktuelle input til, hvordan danskerne oplever coronakrisen. Foto: Køge Lokalhistoriske Arkiv
De lokalhistoriske arkiver vil meget gerne have aktuelle input til, hvordan danskerne oplever coronakrisen. Foto: Køge Lokalhistoriske Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona i arkivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona i arkivet
Køge - 03. april 2020 kl. 18:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hjælp med at dokumentere Corona-krisen i Danmark - og i Køge Kommune.

Sådan lyder opfordringen fra blandt andre Køge Lokalhistoriske Arkiver.

Arkiver over hele landet er nemlig gået sammen i en bestræbelse på at sikre en bred indsamling af dokumentation for betydningen af Corona-virusen. Indsamlingen skal dække hele landet fra Regering, Folketing, medier og internet og helt ned til den virksomheder, enkelte foreninger og privatpersoner.

Du må altså meget gerne gemme dine fotografier fra Køge af den mennesketomme gader, skilte fra butiksdørene om lukning af butikker. Hvordan foregår din hverdag derhjemme i disse uger med hjemsendelser og karantæne, hjemmeundervisning af børn? Og hvad med virksomheder, der har måttet lukke, arrangementer der er aflyst, udskudte generalforsamlinger i foreninger og mange andre steder?

- Det er en ganske ualmindelig situation, som vi kommer til at tale om og forske i i mange år frem i tiden. Det skal også afspejle sig i arkiverne i Danmark, lyder det fra lokalarkivet.

Arkiverne har jo af gode grunde også lukket indtil videre, men tænk gerne på, at det er historiske tider, som også skal gemmes for fremtiden. Og at vi har brug for materiale fra DIG for at kunne dokumentere denne ganske specielle situation. Så gem det gerne og kontakt arkiverne, når Verden og Danmark igen vender tilbage til sin normale tilstand. Tak for din hjælp. lyder det videre.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk