26. april 2019
Hos Køge & Vallø Camping har man intensiveret informationen om afbrændingsforbuddet. Foto: Simon de Visme
gallery icon

Se billedserie

Hos Køge & Vallø Camping har man intensiveret informationen om afbrændingsforbuddet. Foto: Simon de Visme
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Campingplads ser med alvor på forbud: - Det er en stor brandbombe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Campingplads ser med alvor på forbud: - Det er en stor brandbombe
Køge - 09. juli 2018 kl. 14:33
Af Simon de Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rækken af forskellige flag vejrer stille i vinden og byder både danske og udenlandske gæster velkommen. Lyden af gående og cyklende på det tørre grus og de store områder med helt gult græs taler sit tydelig sprog. Sommerens varme har nærmest været helt ekstrem.

arrow Læs også: Campinggæster har vandkanden klar: - Vi forstår godt forbuddet

Og selvom den bagende sol glæder gevaldigt hos campingpladsens gæster, så har det også konsekvenser, hvilket et gammelt Frisko-skilt vidner om allerede ved indgangen til Køge & Vallø Camping.

»OBS. På grund af brandfare - Ingen brug af kulgrill, engangsgrill og bål.«, står der skrevet med store bogstaver på skiltet.

- Med henblik på den gode sæson vi har, er det jo et fantastisk vejr. Det er nærmest historisk. Men det er klart, at vi er ude i en situation, hvor vi ikke har været i årtier, og vi er i højt beredskab, fortæller lejrchef Carsten Jansen.

Gør alt for at forebygge

På campingpladsen er der opsat ekstra skilte, som fortæller om forbuddet mod åben ild og faren ved dette, og på områdets bålplads har man fjernet den normale bunke af træ, så gæsterne ikke føler trang til at tænde op.

- Det fylder dagligt mere og mere. Vi gør alt for at forebygge og informere om, at folk ikke bare må smide en cigaret eller tænde grill med åben ild. Vi informerer både ved ankomst, på forsiden af vores hjemmeside, på Facebook og med store skilte på pladsen, siger Carsten Jansen.

Han fortæller, at der er en reel bekymring for, hvad der kan ske, hvis man er uheldig på pladsen, hvis det går galt.

- Man siger i branchen, at en campingvogn er tre minutter om at futte af, så det her skal virkelig tages seriøst. Mange af gæsterne ligger jo også få meter fra hinanden, påpeger lejrchefen hos Køge & Vallø Camping.

Netop dette fik man et tragisk syn på for kun godt og vel en uge siden på Stevns. I en ulykke udbrændte en campingvogn hos Stevns Camping, og et ægtepar på 61 og 59 år døde, efter de blev fundet i vognen.

Hellere varme end regn

Ifølge Carsten Jansen er gæsterne i Køge selv meget opmærksomme på at passe på med ilden.

- Mange skriver mails og ringer til os med spørgsmål, og de bliver jo også bombaderet med det. Det kræver bare en enkelt tanketorsk, og så kan det ende helt galt, pointerer han.

Selvom campingpladsen har et område med fast stenunderlag, som en grill kunne stå på, at der helt lukket ned for åben ild.

- Med alle teltene og campingvognene er det er en stor brandbombe, og derfor har vi taget ekstra forholdsregler og intensiveret informationen, siger Carsten Jansen og fortsætter:

- Det er selvfølgelig en lille streg i regningen, at folk ikke kan grille med kul, men vi vil meget hellere have det her vejr, og så kan folk grille i andre sæsoner. Det er lidt trist at kigge på al græsset, som er gult. Det er ikke det grønne »look«, man kender fra Danmark - Det ligner mere Italien - Men hellere det end en regnvåd sommer.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / Køge Onsdag / LørdagsAvisen

Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 14.
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk