16. oktober 2018
Byrådet besluttede tirsdag aften at lempe reglerne for den kommende betalingsparkering i Køge. Foto: Kenn Thomsen
Byrådet besluttede tirsdag aften at lempe reglerne for den kommende betalingsparkering i Køge. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byråd lemper reglerne for betalingsparkering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byråd lemper reglerne for betalingsparkering
Køge - 25. oktober 2017 kl. 09:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Køge Byråd besluttede tirsdag aften på sit møde enstemmigt besluttet at lempe de tidligere vedtagne regler for betalingsparkeringen.

arrow Læs også: Undgå en parkeringsbøde: Her er de nye regler

De nye regler træder i kraft 2. januar 2018. Det oplyser Køge Kommune i en pressemeddelelse.

Den vigtigste ændring er, at det fortsat skal være muligt at parkere én time gratis på Torvet, gader og stræder i bymidten samt ved Netto på Blegdammen.

På alle disse steder fastholdes - eller indføres - en tidsbegrænsning på en time.

Hensigten hermed er at gøre det nemt og enkelt at foretage korte ærinder på Torvet eller i de tilstødende gader, lyder det i pressemeddelelsen.

Har man brug for en lidt længere shopping-tur, bliver der mulighed for at parkere på en af de mange egentlige P-pladser nær bymidten. Her skal der betales otte kroner per time, til gengæld er der ikke nogen tidsbegrænsning på disse pladser.

Byrådet har også gjort det nemmere for beboerne i bymidten og i den såkaldte bufferzone.

For det første fastfryses prisen på de nuværende 350 kroner for en beboerlicens, og for det andet kan beboerne erhverve op til 2 licenser pr. husstand.

Beboere i selve betalingszonen får desuden mulighed for at parkere på langt flere pladser end i dag.

Ændringerne er blevet til efter møder med repræsentanter fra Køge Handelsstandsforening, Køge Grundejerforening, Beboerforeningen Sct. Nicolai og en repræsentant fra pendlerne, oplyser kommunen i pressemeddelelsen.

- Vi har lyttet til de mange gode input, der er kommet fra følgegruppen og andre interessenter, og jeg synes, vi har udarbejdet et godt grundlag for de nye parkeringsregler. Der bliver mulighed for, mod betaling, at holde længere tid på de store P-pladser, end tilfældet er i dag - ligesom vi bibeholder muligheden for at parkere gratis på Torvet og gader og stræder i et kortere tidsrum. Det giver den fleksibilitet, som er nødvendig, for at skabe plads til alle på vores parkeringspladser, udtaler Mette Jorsø (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Med udviklingen af stationsområdet, hvor Køge Kyst og Havn bliver bundet sammen med resten af byen, åbningen af Rådhusstræde med nye butikker og cafémiljø samt den nye biograf, vil der komme meget mere trafik i Køge by.

De nye regler, der blandt andet indebærer betalingsparkering i en del af bymidten, sker for at skabe et større flow i parkeringspladserne, og i højere grad få langtidsparkering ud af bymidten.

Udenfor bymidten - på Kongsberg Alle og på Værftsvej - er der etableret større gratis pladser til glæde for kunder, pendlere og ansatte.

Alle borgere, der bor i områder, som oplever ændringer i parkeringsreglerne, vil i god tid før 2. januar få et personligt brev i deres e-boks med information om, hvad ændringerne kommer til at betyde for dem.

Sagen blev behandlet på byrådets lukkede dagsorden, men siden åben

Læs flere detaljer om sagen i onsdagens DAGBLADET.

arrow Omstridt betalingsordning ændres: Byråd blæser på byudvikler
25. oktober 2017 kl. 13:38 Opdateret: kl. 12:13

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk