31. oktober 2020
Med hjemmebyggede gule minibusser søgte folkene bag initiativet »Bevar Bussen« lørdag opbakning til deres indsats og kamp for at undgå besparelser på en lang række busruter. Foto: Anders Fallesen
gallery icon

Se billedserie

Med hjemmebyggede gule minibusser søgte folkene bag initiativet »Bevar Bussen« lørdag opbakning til deres indsats og kamp for at undgå besparelser på en lang række busruter. Foto: Anders Fallesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Busprotest på falderebet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Busprotest på falderebet
Opdateret 01. december 2018 kl. 13:17
Køge - 01. december 2018 kl. 13:15
Af Anders Fallesen

Et par håndfulde personer, de fleste med politisk tilknytning til Enhedslisten, søgte lørdag formiddag de mange handlendes opmærksomhed på Torvet i Køge.

arrow Læs også: 120'eren drøner ud i uvisheden

Årsagen var de truende spareplaner, der vil ramme en lang række regionale busruter. En sag, som Regionsrådet skal tage stilling til mandag.

Især bus 120, som står til at blive forkortet, så den ikke længere skal betjene ruten mellem Karlslunde, Solrød og Køge, var på busaktivisternes dagsordenen denne lørdag.

Adspurgt til, hvorvidt det er realistisk at forestille sig, at spareplanerne droppes, så bus 120 undgår at blive forkortet, svarede Enhedslistens byrådsmedlem i Køge, Niels Rolskov.

- Det ser selvfølgelig svært ud. Men jeg klynger mig til håbet, blandt andet fordi det er kommet frem, efter besparelserne blev præsenteret, at det er bus 120, som skal betjene Sjællands Universitetshospital, Køge og den kommende Køge Nord Station, sagde han lørdag til DAGBLADET.

Der lægges med spareplanen op til, at i alt 13 busruter nedlægges eller beskæres. Heriblandt natbusserne 97N og 99N, som også betjener Køge. Der skal i alt spares knap 23 millioner kroner på den kollektive trafik i Region Sjælland.

arrow Besparelser på 14 busruter
04. december 2018 kl. 05:57 Opdateret: kl. 09:54
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk